Zwarte kozijnen: de nieuwe trend!

Zwarte kozijnen

Naast de drie soorten kozijnen die we bijna allemaal kennen, namelijk de houten, aluminium en kunststof kozijnen, zijn er nu ook steeds vaker stalen kozijnen te bewonderen. Vooral de zwarte stalen kozijnen doen het goed vanwege de strakke en stoere uitstraling die ze geven aan je huis. Zwarte kozijnen zijn vrijwel altijd van staal, daarom wordt er met zwarte kozijnen zowat altijd de stalen variant bedoeld.

Zwarte kozijnen voor ramen, deuren én puien

Zwarte kozijnenZwarte kozijnen zijn niet speciaal voor alleen ramen. Ook binnenshuis misstaan deze kozijnen niet. Zwarte kozijnen kunnen ook gebruikt worden voor een binnendeur of een pui.

De voordelen van zwarte kozijnen

Er is een mogelijkheid om houten kozijnen zwart te schilderen, maar dit brengt een groot nadeel met zich mee. Zwart neemt namelijk warmte op, waardoor het hout erg warm kan worden. In veel gevallen zal dit resulteren in het kromtrekken van de zwart geschilderde houten kozijnen. Stalen zwarte kozijnen daarentegen hebben hier geen last van, want staal vervormt pas bij extreem hoge temperaturen. Daarnaast zijn stalen kozijnen onderhoudsvriendelijk.

Wat kosten zwarte kozijnen?

Zwarte kozijnen zijn niet de goedkoopste soort kozijnen, maar ze kunnen wel nèt de finishing touch geven aan je interieur. De prijzen van kozijnen zijn gemiddeld € 1.300,- tot € 1.900,-, echter zitten zwarte kozijnen net boven de grens van € 1.900,-. Voor dit geld krijg je 2 tot 3 vierkante meter aan kozijn.

De isolatie van zwarte kozijnen

Stalen kozijnenZoals je wellicht weet is staal een materiaal dat goed kou en warmte geleidt. Dus in theorie isoleert het kozijn slecht, wat vervolgens nadelig is voor je portemonnee. Gelukkig hebben ze daar wat op gevonden. Tussen de buitenkant en de binnenkant van de zwarte kozijnen zit een zogenaamde koudebrugonderbreking. Deze onderbreking, die meestal van kunststof wordt gemaakt, zorgt ervoor dat er geen verbinding is van de binnenkant naar de buitenkant van de zwarte kozijnen.

Hierdoor krijgen de kozijnen een hogere isolatiewaarde, maar het beste is om ook nog dubbel glas te laten plaatsen in de kozijnen waardoor de isolatie nog beter wordt. De dubbel glas prijzen zijn tussen de € 185,- en € 265,- per klus, maar betere glas isolatie zorgt ervoor dat de keuze voor zwarte kozijnen een stuk makkelijker wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen