Alles wat je moeten weten als je voor een cementdekvloer kiest

Alles wat je moeten weten als je voor een cementdekvloer kiest

Wil je een nieuwe vloer laten storten? Dan moet je met een paar zaken rekening houden. Wanneer er in het huis ook nog andere werkzaamheden plaatsvinden, is het bijvoorbeeld belangrijk dat je die werkzaamheden op elkaar afstemt. Zo zijn er ook nog een paar andere praktische tips.

Afspraken maken met vaklui

In het beste geval laat je een nieuwe vloer storten. Soms werk je bij een verbouwing ook samen met de stukadoor. Het is verstandig om eerst de cementdekvloer aan te brengen en daarna pas de stukadoor zijn werkzaamheden te laten verrichten. Soms heeft de stukadoor een transportslang nodig van de vrachtwagen. De druk kan dan verschillen. Zo kun je de vloer alsnog beschadigen. Zonde!

Hou rekening met de droogtijd. Een dergelijke vloer heeft veel tijd nodig om goed te drogen. Anders kun je de vloer beschadigen of zie je voetafdrukken in de laag. Voor de beste prijs voor het laten leggen van een nieuwe smeervloer kun je het best verschillende offertes opvragen en vergelijken. Ook over de prijs valt vaak wel iets af te spreken. Zo kun je de kosten van een cementdekvloer in de hand houden.

Bepaal waar je de cementdekvloer voor nodig hebt

Bepaal alvast waar je de smeervloer voor nodig hebt en hoe je deze zult gebruiken. Is er misschien een speciale wens qua gewenste hoogte? Wat voor vloerafwerking kies je precies? Moet de vloer dienen als ondergrond voor een later aan te brengen vloerafwerking? Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan tegels of vloerbedekking. Het is goed om te weten dat een cementdekvloer meestal geen bijdrage aan de constructie levert.

Als je weet hoe je de vloer wilt gebruiken en welke eisen je aan de vloer stelt, kun je dit doorgeven aan de vakman. Als je de vloer zelf gaat storten, is het belangrijk alvast wat voorwerk te doen om uit te zoeken hoe je het gewenste resultaat kunt bereiken.

Cementdekvloer leggen in de winter

Een cementdekvloer kan ook worden gelegd als het buiten vriest, dat is geen enkel probleem. Het is dan wel belangrijk dat je de vloer legt in een ruimte die wind- en waterdicht is. Veel professionele leggers van dekvloeren kunnen de benodigdheden gewoon naar binnen rijden.

Wat dat betreft is er meer mogelijk dan je denkt. Zeker als je het aan een professional overlaat. Vaak is het een enorm karwei om zelf een cementdekvloer te storten. Het moet bovendien in één keer goed gebeuren. Je kunt dit klusje dus beter overlaten aan de vakman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen