Pompoms maken van vloeipapier: tips en ideeën

Pompoms makenPompoms maken: het is écht simpeler dan je denkt! En ideaal als je uitgekeken bent op jouw standaard feestslingers of iets origineels wilt voor jouw kinderkamer of bruiloft. In een handomdraai fleur je de kamer helemaal op en het is nog goedkoop ook. In de miniversie is het daarnaast leuk als cadeauversiering. Dus: aan de slag!

Pompoms maken: dit heb je nodig

Zet het volgende klaar:

Vloeipapier is verkrijgbaar bij vrijwel iedere hobbywinkel. Handige webshops voor vloeipapier zijn bijvoorbeeld Buiten de Lijntjes, Vlindersinjebuik.nl of LeukeLintjes.nl. Je kunt kiezen voor effen vloeipapier, maar ook vloeipapier met een patroon is erg leuk!

Pompoms EngelpuntPompoms maken: zo doe je dat

  1. Leg ongeveer 10 blaadjes vloeipapier op elkaar (wanneer je rechthoekige blaadjes hebt, zorg dan dat de lengte groter is dan de breedte)
  2. Knip dit pakketje in de gewenste grootte + 1 centimeter (omdat je nog een stukje van het uiteinde afknipt). Leidraad is: de breedte van het vloeipapier is gelijk aan de diameter van de pompom.
  3. Vouw alle blaadjes tegelijk als een soort accordeon (in gelijke trapjes van ongeveer 1,5 cm) en druk de vouwen goed aan
  4. Wikkel het lint precies om het midden van het gevouwen pakketje en leg er een knoop in (let erop dat je het lint lang genoeg maakt om het op te hangen)
  5. Rond beide uiteinden van het pakketje af met de schaar
  6. Trek nu héél voorzichtig iedere laag vloeipapier uit elkaar (pas op: het scheurt heel snel)
  7. Schud de pompom nog eens goed door elkaar voor extra volume
  8. Hang de pompom op met bijvoorbeeld punaises of gekleurde tape. Of zet ze op een stokje of takje in een vaas.

Klaar! En voor pompoms geldt: overdaad schaadt niet. Dus maak er lekker veel! En het voordeel is: kinderen kunnen ook gemakkelijk meehelpen.

Bekijk ook hier het handige filmpje of foto’s op Pinterest:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen