Houd je huis tot 8 graden koeler tijdens de zomer met dit doek

Houd je huis tot 8 graden koeler tijdens de zomer met dit doek

In de zomer hebben veel huishoudens last van een opwarmend huis. Het wordt daardoor lastig om de woning koel te houden of te krijgen. Dit zorgt voor een slechtere nachtrust of moeite met concentreren in de werkkamer. Om ervoor te zorgen dat je woning koel blijft in de zomer, is het verstandig om een doek voor het raam tegen de zon te plaatsen. Dit doek voor het raam houdt de zon buiten, waardoor het binnen tot wel 8 graden koeler is!

Wat is een zonwerend doek?

Een zonwerend doek vangt zonnestralen op. Hierdoor wordt ook de warmte die de zon geeft opgevangen. Als je een zonwerend doek voor het raam plaatst, kan de warmte niet in het huis komen, maar blijft het buiten. Dit maakt een zonwerend doek een slimme manier om een huis koeler te houden. In het beste geval kunnen de screens op maat voor het raam een huis wel 8 graden koeler maken. Je kunt de keuze maken uit verschillende materialen voor het doek. Dit is onder andere afhankelijk van de wijze waarop je hem op wilt hangen. Je kunt ervoor kiezen om hem aan de binnen- of buitenkant van het raam te plaatsen.

Hoe wordt het zonwerende doek geplaatst?

Zonwering bestaat in veel verschillende soorten en maten. Wat de beste zonwering is, hangt af van je eigen wensen en behoefte. Een zonwerend doek wordt geplaatst voor of achter het raam. Voordat je een zonwerend doek bestelt, ga je zelf het raam opmeten waar je deze wilt plaatsen. Vervolgens bestel je hem exact in de maten die je gemeten hebt. Er hoeft vervolgens helemaal geen monteur of dergelijke aan te pas te komen. Je plaatst het zonwerende doek zelf op het raam. De zonwering wordt vastgezet door het gebruik van zuignappen. Dit maakt de installatie van het doek kinderlijk eenvoudig!

Wat zijn de voordelen ten opzichte van andere zonweringen?

Zonweringen komen voor in veel verschillende vormen. De meeste zonweringen worden definitief bevestigd. Dit betekent dat je het niet weg kunt halen, maar dat het altijd aan de muur of het raam blijft zitten. Als je bijvoorbeeld een luifel plaatst, blijft deze ook in de winter aan de muur vastzitten, ondanks dat je hem enkel in de zomer gebruikt. Een zonwerend doek daarentegen hoef je niet heel de winter te laten zitten. Deze kun je zelf op ieder gewenst moment weer weghalen. Daarnaast is een zonwerend doek in vergelijking met een luifel ook vele malen goedkoper. Dit maakt een zonwerend doek een zeer aantrekkelijke optie om te plaatsen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen