5 tips voor het vinden van een appartement om te huren

5 tips voor het vinden van een appartement om te huren

Het zoeken naar een geschikt appartement blijkt in de huidige markt een lastige taak. Ga jij een appartement huren Eindhoven? Zorg er in ieder geval voor dat je precies weet wat je wilt en hoeveel je bereid bent om te besteden aan de huur. Om je op weg te helpen met het zoeken naar een geschikt huurappartement, hebben wij 5 tips opgesteld.

Je eigen wensen en behoefte in kaart brengen

Ben je van plan om een appartement te gaan huren? Breng dan je eigen wensen en behoefte goed in kaart. Op deze manier weet je namelijk precies welke appartementen wel en niet aan je wensen voldoen. Het kan bijvoorbeeld belangrijk zijn dat het appartement in het centrum van Eindhoven zit of dat je juist een zo groot mogelijke oppervlakte krijgt voor de huurprijs!

Bepaal je huurprijs

Ook is het belangrijk om van tevoren te bepalen wat je maximaal kwijt kunt zijn aan huur. Het is belangrijk om in de huurprijs een maximum vast te stellen. Op deze manier weet je zeker dat je niet hoger kunt uitvallen als je in gesprek gaat met de verhuurder. Daarnaast ga je voorkomen dat je appartementen gaat bezichtigen die je uiteindelijk niet kunt huren. Let er ook op dat niet alle huurprijzen inclusief gas, water en licht zijn. Deze worden vaak bovenop de huurprijs gerekend, waardoor het uiteindelijke bedrag hoger uitvalt. 

Weet wat je aan papierwerk gereed moet hebben

Wanneer je een woning of appartement gaat huren, komt er veel papierwerk aan te pas. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van al het papierwerk en dat je precies weet wat je rechten zijn. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de huurder een te hoge huur vraagt of dat het contract niet eerlijk opgesteld is. Door jezelf goed in te lezen voorkom je al snel veel problemen!

Een bezichtiging plannen

Voordat je een akkoord geeft op het huren van een appartement, is het belangrijk dat je een bezichtiging plant. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent. Kijk tijdens de bezichtiging goed rond en maak zoveel mogelijk foto’s en video’s. Deze kun je op een later moment terugkijken, zodat je een goede beslissing kunt nemen.

Vraag naar extra voorwaarden

Als je een appartement gaat huren, zijn er vaak extra voorwaarden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een gedeelde wifi is in het gebouw of dat er meubels al in het appartement aanwezig zijn. Laat al deze voorwaarden duidelijk op papier schrijven en maak foto’s van de meubels. Op deze manier kun je aantonen wat je overeengekomen bent en hoe alles er uit zag toen je begon met huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen