De verschillende soorten deurbeslag: welke past het best bij jouw interieur?

De verschillende soorten deurbeslag: welke past het best bij jouw interieur?

Deurbeslag is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het ontwerpen van jouw interieur, maar het kan uiteindelijk wel een groot verschil maken in de uitstraling van jouw huis. Daarnaast is het iets wat je dagelijks in huis zult gebruiken. Het is dan de moeite waard om hier wat aandacht aan te besteden. Of je nu een klassieke, moderne, landelijke of industriële stijl hebt, er is altijd een deurbeslag die bij jouw stijl past. Met het juiste deurbeslag versterk je de stijl van de ruimte en maak je de ruimte helemaal af. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten deurbeslag en helpen wij jou op weg om de perfecte afwerking voor jouw huis te creëren.

Klassiek deurbeslag

Een klassiek deurbeslag heeft een tijdloze uitstraling en past perfect bij een traditioneel interieur. Dit deurbeslag heeft vaak een ronde of ovale vorm dat comfortabel aanvoelt in de hand. Er zijn varianten met uitgebreide details en graveringen en worden gemaakt van verschillende materialen. De meest gebruikte materialen zijn messing, koper en brons.

Modern deurbeslag

Heb je een nieuwere woning met een strak en eigentijds interieur? Dan is een modern deurbeslag de juiste keuze voor jou. Denk hierbij aan een deurkruk zwart met rechte strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp. Past zwart niet in jouw interieur? Dan is er nog voldoende keus! Moderne deurbeslagen worden ook vaak afgewerkt met chroom en nikkel.

Vintage deurbeslag

Een stijl die een comeback heeft gemaakt de afgelopen jaren is de vintage stijl, een vintage deurbeslag is ideaal voor dit type interieur. Vintage deurbeslag heeft een ouderwetse uitstraling en is ook weer in te delen in verschillende stijlen, een voorbeeld hiervan is Victoriaans. Afhankelijk van je interieur kun je gebruik maken van verschillende materialen, denk hierbij aan gietijzer, brons en messing.

Landelijk deurbeslag

Woon je op een boerderij en heb je een landelijk interieur? Kies dan voor een landelijk deurbeslag. Dit type deurbeslag heeft vaak een warme en natuurlijke uitstraling en is te krijgen in verschillende materialen. Vaak zijn deze gemaakt van roestvrij staal, messing of smeedijzer.

Design deurbeslag

Een design deurbeslag is perfect voor een modern en minimalistisch interieur. Dit type deurbeslag komt erg dicht in de buurt van een modern deurbeslag maar oogt vaak wat luxer. Vaak zijn deze, net als een modern deurbeslag, gemaakt van roestvrij staal, chroom en nikkel.

Zorg bij het kiezen van een deurbeslag dat je voor de juiste afwerking en materialen kiest. Deze moeten uiteindelijk matchen met je interieur zodat je één geheel kunt creëren in de ruimte. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen