Hoe een wespenval te gebruiken?

wespenval

Hoe een wespenval te gebruiken? Veel mensen maken gebruik van een wespenval of wespenvanger, maar in de praktijk zie ik vaak dat een val om wespen te vangen verkeerd wordt gebruikt. Wespen voeden zich met een zoetstof die door de larven in het nest wordt af gegeven.  De wespen koningin legt de hele dag door eitjes en de werksters bouwen continue aan het wespennest.

Medio Augustus worden wespen vervelend

Medio augustus worden de wespennesten zo groot dat de zoetstof die de larven uitscheiden niet meer voldoende is om de werksters te voeden.  Dan is de tijd voor de wespen aangebroken om het bij u te komen halen. Dat is de rede dat in augustus meer overlast van wespen wordt ervaren op terrasjes, bij de barbecue en bij uw drinken.

Wespen gaan vanaf augustus meer overlast bezorgen, waar u direct iets van kunt merken. Let vooral goed op met blikjes frisdrank. Wespen kunnen erin kruipen. Als u gaat drinken dan kan de wesp u in uw keel steken. Laat frisdrank nooit open staan. Leg er iets overheen zodat er geen wesp in kan.

Wespen zoeken zoetstof

In de tijd dat wespen hun zoetstof buiten gaan zoeken is het raadzaam om één of meerdere wespenvallen te plaatsen. Een veel gemaakte fout met het plaatsen van een wespenval is dat mensen de val midden op tafel zetten. Wespen vliegen dan rakelings langs uw hoofd op zoek naar de zoetstof.

Hoe een wespenval te gebruiken?

Plaats een wespenvanger uit de buurt van waar u zich bevindt. Hang er één achter in de tuin, zo ver mogelijk weg of zet ze op een plat dak. Plaats een wespenval in ieder geval nooit midden op tafel. Zorg dat de val altijd voldoende is gevuld en maak deze regelmatig schoon.

Een wespenval koop je om er vervolgens jarenlang plezier van te hebben. Je investering is daardoor goedkoop. Je hoeft niet elk jaar een nieuwe aan te schaffen.

Een val is van stevig plastic waardoor u er jarenlang plezier van heeft. En nogmaals adviseren wij om ze op afstand te plaatsen van een terras of van waar je verblijft. Maak een lekkere zoete substantie en het vangen van wespen kan beginnen. We wensen je een wespenvrije omgeving!

Zelf een wespenvanger maken

Zelf een wespenvanger maken is niet altijd handig. Niet handig in gebruik omdat ze niet zo stevig zijn, en niet handig omdat u soms behoorlijk staat te knutselen. De wespenvanger die online verkocht wordt is gefabriceerd van stevig plastic. De val is eenvoudig in elkaar te zetten. Je kunt de val ophangen waar je maar wilt. Als je comfortabel buiten wilt kunnen zitten, zonder dat je gestoord wordt door wespen, kun je de wespenval beste uit de buurt van uw terras hangen.

Advies is om de wespenvanger uit de buurt te plaatsen van waar je verblijft op jouw terras of in je tuin. Plaats de wespenval op afstand. Veel mensen plaatsen een wespenval midden op tafel. Dat is geen goede plaats want een wespenval trekt juist wespen aan.

Je kunt ook altijd zelf een wespenvanger maken. Het enige wat je nodig hebt is een lege fles. De bovenkant van de fles knip je er af en doe je op zijn kop in de fles. In de fles zelf doe je de siroop of andere zoetigheid, waarmee je wespen lokt. Lukt het niet om met een eigen wespenvanger wespen te vangen of vindt u het een lastige klus? Kijk dan in online voor de beste wespenvanger.

Tips tegen wespen op terras

Medio augustus worden wespen erg vervelend op het terras. In die periode worden de wespennesten zo groot dat de werksters niet meer voldoende voedsel uit het nest krijgen. Larven scheiden een zoetachtige stof af waarmee de andere wespen zich voeden. Als een wespennest groter en groter wordt scheiden de larven niet meer voldoende van deze zoetachtige stof af en komen ze het bij je op het terras zoeken.

Waar kan veel overlast van wespen worden ervaren?

Wespen kunnen veel overlast bezorgen en mensen de stuipen op het lijf jagen. Dit kan gebeuren tijden de lunch of een bezoek aan een pretpark, een dierentuin, of op een vakantiepark.  Bij veel overlast van wespen kun je een wespensteek oplopen. Een wespensteek is pijnlijk en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Een wespensteek veroorzaakt roodheid en zwelling van de huid. In veel gevallen is het onschuldig. Zorg dat de wespensteek goed uitgezogen wordt door middel van een pompje. Dit werkt erg gemakkelijk en goed. Doe er wat verlichtende en ontsmettende zalf op. De pijn zal snel minder worden.

9 tips tegen wespen op terras

  • Plaats een bakje met citroen en warm water waar kruidnagel inzit op tafel
  • Plaats een bakje met gesnipperde uitjes op tafel
  • Plaats citroen of sinasappel schijfjes op een bordje en druk er kruidnagel in
  • Plaats een nep wespennest in de buurt van het terras
  • Plaats wierrook op het terras
  • Maak tafels schoon met azijn
  • Laat geen vuile borden, kopjes en bestek liggen
  • Zorg dat afvalbakken goed afsluiten en maak ze regelmatig leeg
  • Plaats wespen vangers op afstand van het terras
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen