Waarom kiezen voor parketvloeren: de voordelen op een rijtje

Waarom kiezen voor parketvloeren: de voordelen op een rijtje

Bij het renoveren of voor het eerst inrichten van een huis, is de vloer een belangrijk onderdeel. De vloer die je kiest, gaat namelijk voor een groot deel de sfeer en uitstraling van een huis bepalen. Er zijn ontzettend veel opties, wat het maken van de juiste keuze bemoeilijkt. Een mogelijkheid die steeds populairder wordt, is de parketvloer. 

De voordelen van parketvloeren

Hier worden de voordelen van parketvloeren op een rijtje gezet. Met een parketvloer kun je namelijk alle kanten op, kies je voor duurzaamheid en heb je een vloer waar je bij goed onderhoud jaren van kunt genieten.

Veelzijdig

Een parketvloer biedt enorm veel keuzes wat betreft stijl. Enerzijds zijn er natuurlijk verschillende soorten hout, die allemaal een andere kleur en uitstraling hebben. Anderzijds zal de manier waarop de houten planken worden gelegd (naast elkaar, in visgraat, etc.) ook bepalend zijn voor de uiteindelijke uitstraling. Zo wordt het mogelijk om met een parketvloer zowel een rustieke en karakteristieke sfeer te creëren, als een strakke en moderne ruimte.   

Passend voor elk budget

Parketvloeren worden vaak gezien als een dure optie, slechts voor enkele mensen weggelegd. Dit is echter al lang niet meer het geval. Parketvloeren zijn er in veel prijsklassen. De prijs van een parketvloer zal worden bepaald door een heel aantal factoren. Zo speelt de houtsoort een rol, maar ook de wijze van plaatsing, de bewerking van de oppervlakte en de afwerking van de vloer.

Massief parket is de duurste optie, daarbij is de hele plank van massief hout gemaakt en neemt de plaatsing relatief veel tijd in beslag. Kies je voor een meerlaagse parketvloer, dan is alleen de toplaag van massief hout en gaat de plaatsing sneller, wat het ook goedkoper maakt. Dan is er tenslotte nog fineerparket, met een dunne toplaag, de goedkoopste optie van alle parketvloeren.

Duurzaam

Parket wordt gemaakt van hout, wat het tot een duurzame optie maakt. De meeste parketvloeren kunnen geschuurd worden en in de olie gezet, waardoor ze lang meegaan en hierdoor een goede investering zijn. Kies je bovendien voor een houtsoort met een FSC-keurmerk, dan weet je dat er voor elke boom die gekapt is om de houten planken te maken, er een nieuwe boom is teruggeplaatst.

Geschikt voor vloerverwarming

In de meeste gevallen is parket goed te combineren met vloerverwarming, zeker in het geval van een meerlaagse parketvloer. De parketvloeren van Floorlife worden gemaakt van lamelparket en zijn daarom allemaal geschikt voor vloerverwarming. De lamellen zetten bij temperatuurschommelingen minder uit dan massief hout en laten de warmte beter door.

Kortom, als je op zoek bent naar een tijdloze, stijlvolle vloer, is een parketvloer zeker het overwegen waard. Het zijn trendy vloeren die in veel uitvoeringen beschikbaar zijn. Koop de parketvloer altijd bij een gerenommeerd bedrijf zoals Floorlife, met deskundigen in dienst die je goed kunnen adviseren over welke vloer het beste voldoet aan jouw behoeftes en budget. Klik hier om de parketvloeren van floorlife te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen