Visgraat vloer: tips en kosten

Visgraat vloerDe meeste vloeren zoals laminaat, tapijt en een houten vloer liggen ‘recht’, maar er zijn ook vloeren met een speciaal motief. Eén daarvan is de visgraat vloer (ook wel visgraat parket genoemd). Deze vloer is al eeuwen populair bij woonliefhebbers – een tijdloze keuze dus.

Een visgraat vloer geeft warmte en kleur en past zowel bij moderne als traditionele interieurs. Hieronder lees je enkele tips waarmee je rekening moet houden als je deze vloer wilt aanschaffen.

Tip visgraat vloer leggen: afwerking

Erg belangrijk bij het (laten) leggen van een visgraat vloer is de afwerking om slijtage te voorkomen. Bezuinig hier daarom nooit op!

Visgraat vloer in de halDaarnaast creëer je met het afwerken van de vloer extra mogelijkheden qua sfeer. Afhankelijk van de houtbehandeling die je kiest, geef je een bepaalde kleur mee aan de vloer. Voor een strak en glad effect werk je de visgraat vloer af met olie of lak. De vloer wordt ook vaak afgewerkt met een band en/of bies in kleurcontrasterende houtsoort (zoals wengé en maple).

Wat kost een visgraat vloer?

Helaas is het moeilijk om te bepalen wat een visgraat vloer kost. Dit hangt namelijk van verschillende typen materiaal af, die de kosten sterk doen variëren:

  • hout
  • tussenvloer
  • lijm/houtstopmiddel
  • afwerking

Wil je de vloer laten leggen, dan krijg je ook nog te maken met legkosten en eventueel transport.

Tips voor het aanschaffen van een visgraat vloer

Kijk bij het vergelijken van verschillende vloerbedrijven goed naar bovenstaande factoren, dus naar de prijs per vierkante meter. Let daarbij wel op:

  • wat er precies onder die prijs valt (zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan)
  • hoeveel ervaring het bedrijf heeft
  • hoe het zit met service en garanties

Voordeel: geschikt voor vloerverwarming!Robuuste visgraat vloer

Een groot voordeel van visgraat parket is dat het goed samengaat met vloerverwarming. Het is dan wel belangrijk om de aanleg van je vloer door een specialist, zoals BVO vloeren te laten doen, zodat je zeker weet dat het leggen goed gebeurt.

Wij wensen je veel plezier en succes met het uitzoeken van een nieuwe visgraat vloer en hopen dat je er nog lang plezier van hebt!

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen