Waarom kiezen voor een Oosters tapijt?

Waarom kiezen voor een Oosters tapijt?

Je woonkamer of slaapkamer opfleuren maar niet meteen de muren willen verven of je meubels vervangen? Kijk eens naar een oosters tapijt. Deze hebben kleurtinten in alle combinaties die je je maar kunt bedenken. Het is een stijlvolle manier om jouw ruimte naar een ander niveau te tillen zonder dat je er veel aan hoeft te veranderen. Hieronder geven we je drie redenen waarom je voor een oosters tapijt moet kiezen

Elk authentiek oosters tapijt is uniek

Een echt oosters tapijt heeft een uniek ontwerp. De tapijten worden met de hand gemaakt en er worden nooit echt dezelfde exemplaren gemaakt door de handwerkers. Ze leggen hun eigen cultuur, emoties en verhalen vast in de tapijten. Hierdoor krijg je een uniek exemplaar in huis wat je niet snel zult vinden als je bij iemand anders over de vloer komt met een kleed van de markt. Doordat het zo uniek is, geeft dit natuurlijk een bepaalde uitstraling in jouw woning. 

Er zijn verschillende kleurencombinaties mogelijk.

Er is met een oosters tapijt keuze uit wel honderden kleurencombinaties. Dit is mede mogelijk omdat de tapijten met de hand zijn gemaakt en doordat de ontwerper bij elk kleed opnieuw kan variëren in de kleuren die er gebruikt worden. Vaak is er met een mechanisch kleed een bepaald kleurenpalet gebruikt, waarin de kans bestaat dat het toch niet helemaal bij je past. Met een handgeweven kleed kan dit natuurlijk ook, maar omdat de ontwerper zoveel aandacht aan kleuren en details heeft besteed, is de kans groter dat je met een handgemaakt tapijt een betere match vindt voor jouw woning. Er zijn tapijten met hele zachte en neutrale tinten maar ook juist met volle en krachtige kleuren. Zo zul je altijd wel iets vinden wat mooi in jouw woning past.

De waarde van een authentiek tapijt

De waarde van een authentiek tapijt is anders dan de waarde van een mechanisch gemaakt tapijt. Er worden kwalitatief andere materialen gebruikt en de manier van maken maakt ook een wereld van verschil natuurlijk. Doordat het met de hand gemaakt is en van andere kwaliteit is, zal de waarde van een authentiek oosters tapijt hetzelfde blijven en misschien nog wel stijgen bij goede verzorging. Dit is natuurlijk mooi meegenomen als je het tapijt misschien ooit wilt doorverkopen. Daarnaast is het natuurlijk prettig dat de kwaliteit goed is. Of deze nou op grond ligt of aan de muur hangt, je wilt dat het tapijt straalt en niet na een aantal maanden al vaal wordt van kleur of draadjes los gaan laten. Je moet er wat in investeren, maar je krijgt er wel een unieke parel voor terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen