Houten vloer kopen: de mogelijkheden

Houten vloer kopen: de mogelijkheden

Een houten vloer kopen is niet zo simpel als je misschien denkt. De legstijl van het type vloer, de kleur en de stijl – ze hebben allemaal invloed op je interieur als geheel. Met zoveel verschillende soorten en stijl is kiezen niet zo makkelijk. Daarom leggen we je in dit blog uit hoe je tot die keuze komt. 

Soorten houten vloeren

Er zijn verschillende houtsoorten om uit te kiezen. Een van de meest voorkomende opties is hardhout, dat bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid. Ideaal voor bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken. In deze ruimtes loop je niet alleen op je vloer, maar waag je misschien ook wel eens een dansje, of spelen de kinderen. Zachthout is een goede keuze voor als je liever een warme en gezellige sfeer willen creëren. Deze houtsoort is zacht en gemakkelijk te bewerken, waardoor het geschikt is voor een rustgevende en ontspannende omgeving, zoals de slaapkamer. Een derde houtsoort is volledig massief hout, vaak de duurste optie. Maar als je bereid bent om te investeren, zeker de moeite waard. 

Bij Dutzfloors vind je een groot aanbod aan diverse houten vloeren, dit maakt een houten vloer kopen een stuk makkelijker. Wel hebben ze één ding gemeen: ze bestaan allemaal uit Europees eikenhout. Deze houtsoort is als een combinatie van alle voorgaande houtsoorten: sterk, duurzaam en je kunt er alle kanten mee op. 

Effect van stijl en kleur

De stijl en kleur van een houten vloer hebben een enorme invloed op de uitstraling van je kamer. Zo zorgt een donkere, rijke kleur voor een warme en gezellige sfeer, terwijl een lichtere kleur een ruimte juist groter en luchtiger laat lijken. En wat dacht je van een stoere, verouderde afwerking voor een rustieke en verouderde eiken vloer, of een strakke en moderne afwerking voor een eigentijdse look? Het kiezen van de juiste stijl en kleur van je houten vloer is dan ook een belangrijke beslissing die je niet een-twee-drie maakt. Hulp nodig? Het team van Dutzfloors staat voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen