Waarom iedere keuken een kokend water kraan zou moeten hebben

Waarom iedere keuken een kokend water kraan zou moeten hebben

Kokend waterkranen worden steeds populairder, en met direct heet water bereikbaar met een draai aan de hendel is het niet moeilijk te begrijpen waarom. Maar zou dit het einde van de waterkoker kunnen betekenen? Het grootste deel van de volwassen bevolking drinkt elke dag, meerdere keren per dag, thee of koffie, en als alle huishoudens hun waterkoker zouden vervangen door een kokend water kraan, zou de waterkoker binnenkort tot het verleden kunnen behoren.

Kranen met kokend heet water zijn niet alleen geweldig voor het maken van warme dranken, ze zijn ook ideaal voor het stomen van groenten, het koken van pasta en het maken van een instant noedelsnack, in een fractie van de tijd die nodig is om de waterkoker het water te laten koken.

Wat is een kokend water kraan?

Een kokendwaterkraan levert op verzoek direct kokend heet water, wat betekent dat je niet meer hoeft te wachten tot de ketel of waterkoker kookt. Een 3-in-1 kokendwaterkraan kan koud, warm en kokend water produceren en is een praktische optie voor elke keuken. Het kokende water wordt opgeslagen in een tank die onder het aanrecht is gemonteerd.

Wat zijn de voordelen?

Handig

Kokendwaterkranen zorgen voor heet water in een oogwenk, zodat je niet hoeft te wachten tot de waterkoker kookt, wat tijd bespaart. Ideaal voor als je je haast op drukke doordeweekse ochtenden of warme dranken maakt voor gasten. En als je het moeilijk vindt om een ​​waterkoker op te tillen en in te schenken, dan is een kokendwaterkraan wellicht veel gemakkelijker en veiliger in gebruik.

Duurzaamheid

Rechtstreeks toegang hebben tot kokend water uit de kraan betekent ook dat u altijd de benodigde hoeveelheid water kunt inschenken, in plaats van een waterkoker te vol of te weinig te vullen. Onderzoek toont aan dat ongeveer 67% van de mensen te veel water gebruikt bij het vullen van hun waterkoker, wat leidt tot onnodig grote hoeveelheden waterverspilling. Door consequent de juiste hoeveelheid water te schenken, wordt kokend water kranen een duurzamere optie, waardoor je meer energie bespaart dan met een traditionele waterkoker.

Ruimtebesparend

Omdat je geen waterkoker nodig hebt, kunnen kokendwaterkranen je helpen waardevolle werkruimte in je keuken te besparen, waardoor er ruimte vrijkomt om te koken. Minder items op je werkblad kunnen er ook voor zorgen dat de ruimte meer gestroomlijnd aanvoelt, waardoor een meer minimalistische, modern ogende keuken ontstaat. 

Hoe onderhoud je een kokend water kraan? 

De filter van je kokendwaterkraan moet om de zes maanden worden vervangen. Als je niet regelmatig een ontkalker in je waterkoker gebruikt, is deze meer dan waarschijnlijk bedekt met kalk, en dus zal hetzelfde gebeuren met een kokend waterkraan, maar je kunt niet zomaar wat ontkalker erin gooien en er het beste van hopen. Het antwoord ligt in de filtereenheid, die het water zuivert en de hardheid ervan verwijdert voordat het de boiler bereikt. Het filter zorgt ervoor dat het water zuiver is en helpt voorkomen dat de tank verstopt raakt met kalkaanslag.

Het is belangrijk om de filter te vervangen om het water zuiver te houden en de tank vrij van kalkaanslag. Zorg er bij het kopen van een nieuw filter voor dat het de juiste is voor jouw kraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen