Zo organiseer jij je keuken in een handomdraai

De keuken is een plek waar intensief gebruik van wordt gemaakt en de kans is dus groot dat deze plek na verloop van tijd een chaotische bende is. Gelukkig zijn er veel verschillende organizers waardoor je je keuken in een handomdraai georganiseerd hebt. Dit kan een klusje zijn waar je tegenop ziet, maar als je eenmaal bezig bent en resultaat ziet, wordt het verslavend. Daarnaast levert een goed georganiseerde keuken meer tijd op, omdat je alles binnen handbereik hebt. Als al jouw spullen netjes georganiseerd staan, ben je geen tijd kwijt aan het zoeken van deze spullen. 

Organiseer je voorraadkasten en lades

Je kunt veel resultaat behalen in jouw voorraadkasten en lades door middel van speciale organizers. Je kunt bijvoorbeeld voorraadpotten kopen om pasta en rijstproducten in te bewaren. Daarnaast kun je pakken en potjes groenten in speciale manden zetten, zodat het geheel er netter uitziet. Veel mensen hebben overal en nergens kruidenpotjes liggen, dat is niet handig. Kruiden opbergen doe je ook in een handomdraai dankzij makkelijke uitschuifbare organizers of aparte laatjes. Hoe netter alles is opgeborgen, hoe meer plezier je ervan beleeft. Je vindt alles in een mum van tijd. 

Je koelkast netjes inrichten

Door je koelkast op een logische manier in te richten, kun je producten veel sneller vinden en raak je niet overprikkeld zodra de koelkast open gaat. Haal als eerst de koelkast helemaal leeg en controleer alles op datum. De producten die niet meer goed zijn, gooi je direct weg. Rangschik vervolgens je producten op categorie en verdeel dit in de koelkast. Koop speciale rekjes voor je flessen, zodat je deze er zo in kunt schuiven. Pakken drinken kun je op een plank naast elkaar sorteren. Groenten en fruit doe je in de groenten la. Producten zoals kaas en vleeswaren kun je in speciale belegbakjes opbergen. Kleine sausflesjes of open pakken kun je in de deur bewaren. Door alles op een vaste plek te bewaren, voorkom je dat je steeds moet zoeken in de koelkast. Je koelkast is daardoor overzichtelijk en op die manier kan er ook niet iets over datum gaan omdat het niet in het zicht stond.

Meer handige organizers

Op deze manier kun je alle ruimtes in je keuken organizen en zelfs alle ruimtes in je huis! In je keuken kun je nog denken aan het gootsteen kastje en andere keukenkastjes. In de badkamer kun je denken aan speciale make-up organizers, opbergspullen voor je douche producten, handdoeken en andere dingen. Ook je kledingkast kun je op zo’n manier organizen. Je kunt je sokken, ondergoed en accessoires netjes opbergen, broeken ophangen en t-shirts netjes opbergen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het netjes organizen. Vooral met het speelgoed van de kinderen is dat fijn. Op soclever.nl vind je voor iedere ruimte in huis de perfecte organizers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen