Waar moet je op letten bij het afsluiten van een internet abonnement voor thuis?

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een internet abonnement voor thuis?

Ben je van plan een nieuw internet abonnement af te sluiten voor thuis, of ga je verhuizen en wil je daarom veranderen van internet abonnement? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Er zijn vandaag de dag zoveel verschillende providers dat de keuze nogal lastig kan zijn. Daarom zetten we in dit artikel een aantal dingen op een rij waar je op moet letten als je een nieuw internet abonnement af gaat sluiten!

Hoe snel moet het internet bij jou thuis zijn?

Ten eerste is het natuurlijk handig om een goed beeld te hebben van de minimale internetsnelheid die je nodig hebt bij jou thuis. Dit hangt af van waar je het internet allemaal voor gebruikt en hoeveel apparaten er bij jou in huis aangesloten zijn op het netwerk. Iedere provider biedt verschillende internetsnelheden aan. Als je een hogere snelheid wil, betaal je natuurlijk ook meer. Kies daarom geen hogere snelheid dan je echt nodig hebt. Je kunt vaak kiezen voor deze drie snelheden voor jouw internet abonnement thuis

  • 20 Mbit/s: Deze snelheid is voldoende voor standaard werkzaamheden via internet en het streamen van series op twee apparaten. 
  • 50 Mbit/s: Het downloaden en uploaden van bestanden neemt minder tijd in beslag en je kunt zonder problemen met meerdere personen tegelijkertijd internetten. 
  • 100 Mbit/s en hoger: Als er veel wordt gedownload in jouw huishouden en ook veel tegelijk, dan is deze snelheid aan te raden. Op deze snelheid is ook online gamen en tegelijkertijd series kijken geen enkel probleem. 

Ga je voor DSL, kabel of glasvezel?

DSL en kabel zijn de standaard aansluitingen die al jaren bestaan. Deze waren origineel bedoeld voor vaste telefonie en tv zenders, maar werden later ook gebruikt om het internet te verspreiden. Glasvezel is nog een relatief nieuwe aansluiting die specifiek voor internet is bedoeld. Glasvezel maakt een hogere internetsnelheid mogelijk, maar is vaak ook duurder dan DSL of kabel. Het is vaak wel de beste keuze voor mensen die een beetje achteraf wonen, aangezien de vaak ver van de centrales af wonen en dus via DSL erg traag internet hebben. Er zijn verschillende providers die glasvezel aanbieden. Vergelijk deze goed met elkaar voordat je een glasvezel abonnement afsluit. De kosten kunnen namelijk erg verschillen. 

Tv zenders erbij of liever niet?

Normaal gesproken sluit je een pakket af met internet, telefonie en tv zenders. Telefonie wordt al vaak niet meer gekozen, omdat iedereen een mobiele telefoon heeft. Ook televisie wordt nu steeds vaker achterwege gelaten, onder andere door de komst van streamingdiensten. Kijk je eigenlijk niet vaak meer naar tv zenders, dan kan het geld schelen als je een abonnement voor alleen internet afsluit. De meeste films en series kun je vandaag de dag streamen via verschillende diensten en zelfs veel populaire tv programma’s verschijnen ook op streamingdiensten zoals Netflix, Videoland of HBOMax. Ook als je graag sport kijkt, kun je dit vaak doen via streamingdiensten zoals Ziggo Sports of Eurosport. Vergelijk alle prijzen met elkaar en wees realistisch in wat je wel en niet nodig hebt. Zo kun je een hoop maandelijkse kosten besparen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen