Waar moet je op letten als je een nieuw bed koopt?

Waar moet je op letten als je een nieuw bed koopt?

Als je binnenkort een nieuw bed wilt kopen, is het goed om ongeveer te weten wat de mogelijkheden zijn. Er zijn namelijk heel veel soorten bedden om nog maar te zwijgen over het grote aantal matrassen. Veel consumenten zien door deze bomen het bos niet meer en dat kan ertoe leiden dat zij een verkeerde keus maken. In dit artikel zetten wij daarom een aantal handige tips op een rijtje zodat jij hopelijk met het perfecte bed eindigt. Je zult zien dat een goed bed kiezen, een kwestie is van dicht bij jezelf blijven. Je lichaam geeft aan wat het nodig heeft, dus luister daar goed naar. 

Kies het juiste bedframe

Nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld en dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de lengte van het bed. Een ruim bed geeft alle mogelijkheid om echt comfortabel te liggen. Je kunt bedden in diverse formaten vinden, bijvoorbeeld een ruim bedframe 180×200. Op dit bed hoef je je geen zorgen te maken over je partner die misschien geen ruimte meer heeft om lekker te slapen. Jullie hebben beide bijna een meter om op te slapen. Dat zorgt dat je heerlijk ontspannen kunt liggen. Koop ook altijd een groot dekbed bij een groot bed. Je wilt namelijk niet altijd liggen worstelen met de deken omdat deze eigenlijk te klein is. Informeer daarom bij je beddenleverancier naar grote dekbedden. Je zult zien dat je van deze aankoop nimmer spijt kunt krijgen. 

Kies een matras dat ondersteuning biedt

Een van de belangrijkste onderdelen van het bed, is het matras. Dit is het deel waar je bijna een derde van je leven op zult liggen, dus deze kan maar beter goed zijn. Een goed matras geeft je lichaam goede ondersteuning. Dat is belangrijk want wanneer er spanning op je lichaam staat, zul je niet goed tot rust kunnen komen. Sterker nog, aanhoudende spierspanning kan op den duur leiden tot serieuze klachten. Heb je het vaak warm ’s nachts? Kijk dan eens of een koudschuim matras iets voor je is. Deze matrassen ventileren extra goed waardoor de warmte dus niet tussen het matras en het dekbed blijft hangen. Daardoor slaap je veel beter en je zult merken dat je veel energieker wakker zult worden. 

Vergeet het kussen niet

We hebben inmiddels het bed, het matras en het dekbed besproken dus blijft alleen nog een hoofdkussen over. Welk kussen voor jou geschikt is, hangt af van hoe je slaapt. Ben jij een rugslaper? Een zijslaper? Een draaier? Voor iedere slaaphouding is er een geschikt kussen verkrijgbaar. Zorg ervoor dat het kussen je nek goed ondersteunt omdat je anders klachten kunt krijgen. Informeer bij je leverancier naar de mogelijkheden om zo het perfecte kussen voor jou te kopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen