Kussens met tekst maken

Kussens met letters

Leuk, die kussens op je bank of in je bed. Maar na een tijdje ben je er wel op uitgekeken. Ga aan de slag met een textielstift en maak er gemakkelijk kussens met tekst van. Ontzettend uniek en persoonlijk!

Kussens met letters

Kussens met tekst: tekst ideeën

Het maakt niet uit wàt je verzint, zolang jij de betekenis ervan maar waardevol vindt. Denk eens aan de volgende mogelijkheden:

 • Een simpel woord, zoals: ‘leef’, ‘nu’, ‘love’, ‘home’, ‘happy’ of ‘ik ook van jou’
 • Jouw naam of alle namen uit je gezin (iedere naam op een ander kussen)
 • Gedicht of gezegde
 • Tekst uit een lied of ander citaat
 • Speciale datum
 • Ingrediënten en/of recept van je favoriete gerecht
 • Dialect

Kussens met tekst: hoe doe je dat?

Het enige wat je nodig hebt, is een goede watervaste textielstift en lettersjablonen. Ga als volgt te werk:Tekst op kussen

 1. Haal de vulling uit het kussen, leg een stuk papier in de sloop (zodat de stift niet doordrukt) en strijk de sloop glad.
 2. Bepaal hoeveel letters op de sloop moeten komen en waar je ze neer wilt zetten.
 3. Zoek hier een mooi sjabloon bij (let vooral op de lettergrootte en het lettertype). Deze zijn te vinden in de hobbywinkel, maar ook kan je Word gebruiken om de juiste letters uit te printen. Voor de zekerheid teken je grofweg alvast de letters op de sloop met een potlood.
 4. Teken vervolgens de letters definitief met de stift.

Als je liever geen stift gebruikt, kan je ook met stof de letters op het kussen naaien (met de hand of naaimachine). Let erop dat je in dit geval niet al teveel letters kunt gebruiken. Op 101woonideeën vind je de werkbeschrijving van een kussen met love-letters.
Ook kan je de letters borduren met behulp van een kruissteek.

Bekijk ook de kussenideeën op Pinterest! Heb je aanvullingen of extra tips voor kussens met tekst? Deel ze met alle lezers via onderstaand reactieformulier.
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen