Origineel hoofdbord maken

Vaak zie je op mooie interieurfoto’s van slaapkamers een heerlijk bed met een mooi hoofdbord. Een hoofdbord welke helemaal over-the-top is of juist een rustige uitstraling heeft kan een echte sfeermaker zijn in jouw slaapkamer. Wanneer ook je beddengoed en kussens helemaal in stijl zijn, maak je van je bed echt een plaatje!

We hebben goed nieuws: je kunt helemaal zelf een hoofdbord maken voor je bed of boxspring! Bekijk leuke foto’s op Pinterest of lees de simpele tips hieronder…

Houten hoofdbord maken

Het is erg gaaf en gemakkelijk om een paar oude houten (steiger)planken tegen elkaar te schroeven. Wil je de planken schilderen in de kleurstijl van je slaapkamer of whitewashen? Doe dit van tevoren, omdat het hout misschien nog uitzet waardoor je tussen de kieren kunt kijken. Denk ook eens aan kaasplanken voor een mooi breed effect.

Wanneer je ook nog een plank op de bovenkant van het hoofdbord schroeft, kan je dit ook nog gebruiken voor het plaatsen van fotolijstjes of andere decoratie. Of natuurlijk ter vervanging van de nachtkastjes.

Je zal er misschien niet meteen aan denken, maar oude deuren of shutters gebruiken als hoofdeinde is ook een unieke en leuke optie om je slaapkamer echt een landelijke look mee te geven.

Houten hoofdbord maken

Zelf een hoofdbord schilderen

Een witte muur achter je bed? Dan kun je natuurlijk doen alsof! Je kunt op de muur gewoon de vorm van een hoofdbord verven en eventueel nog inkleuren. Je kunt je fantasie hierbij uiteraard helemaal de vrije loop laten.

Het schilderen van wat metalen of rubberen deurmatten is ook erg origineel.

Hoofdbord maken van canvas

Tegenwoordig zijn er erg veel mogelijkheden voor het bedrukken van foto’s of afbeeldingen op canvas. Zo kun je je eigen persoonlijke foto in het XXXXL laten afdrukken of een leuke afbeelding uitkiezen. Kies voor zwart wit of één kleurtoon, dat geeft een rustig effect. De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos en je kunt natuurlijk ook eens wat afwisselen!

Stoffen hoofdbord maken

Een oud hoofdbord bekleden met een warm en wollig vilten kleed zorgt voor een totaal andere sfeer in de slaapkamer. Om je hoofdbord echt opvallend te maken kun je gebruik maken van allerlei verschillende stoffen (patchwork), denk bijvoorbeeld aan stoffen in verschillende structuren maar wel in dezelfde kleur of juist allerlei verschillende pasteltinten.

Door te spelen met diverse vlakken kun je er echt helemaal je eigen stijl van maken en een mooi karakter meegeven aan het hoofdbord. Kies dan wel voor een rustig dekbedovertrek.

Hoofdbord maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen