Welke soort vloer past het beste in jouw woning?

Welke soort vloer past het beste in jouw woning?

Ga jij verhuizen, een huis bouwen of is jouw huidige woning gewoon hard aan nieuwe vloeren toe? Dan is het verstandig om even goed onderzoek te doen naar wat voor soort vloer je het beste in de woning kunt laten leggen. Uiteraard kun je ook kiezen voor verschillende soorten vloeren per ruimte. Alle mogelijke soorten vloeren hebben hun eigen voor- en nadelen en welke het best past is afhankelijk van de situatie en wat je belangrijk vindt. In dit artikel zetten we een aantal populaire soorten vloeren voor je op een rij!

PVC vloeren in je woning 

PVC vloeren zijn vandaag de dag een populaire keuze. Daar zijn een hoop redenen voor, maar vooral de prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk. Het zijn goede vloeren die tegen een stootje kunnen, maar ze zijn daarentegen ook scherp geprijsd. Daarnaast hebben de vloeren een natuurlijke uitstraling en zijn ze vaak amper te onderscheiden van echte houten vloeren. PVC vloeren zijn houtvrij en worden gemaakt van kunststof. Iedere PVC vloer bestaat uit meerdere lagen. Dit is dan ook de reden dat de vloeren zo geluiddempend zijn, het geluid komt moeilijk door al die lagen heen. Dit maakt PVC een geschikt materiaal voor de vloeren in appartementsgebouwen, om gehorigheid tegen te gaan. Een ander voordeel van PVC is dat het materiaal erg makkelijk te onderhouden is, zeker ten opzichte van andere soorten vloeren. PVC kan goed tegen vocht, dus het is ook te gebruiken in de badkamer. Ten slotte is PVC geschikt voor vloerverwarming, wat momenteel een groot voordeel is omdat vloerverwarming je woning zuiniger maakt. 

Laminaat voor jouw vloer 

Laminaat is ook een materiaal dat vaak wordt gekozen voor vloeren. Wat vooral erg populair is, is PVC kliklaminaat. Een groot voordeel van laminaat is dat het eenvoudig zelf te leggen is, wat vaak veel kosten scheelt. Daarnaast heeft het een goede prijs-kwaliteitverhouding en heb je altijd een ruime keuze uit verschillende designs. Je kunt dus altijd wel een laminaatvloer vinden die bij de stijl van jouw woning past. Ten slotte is laminaat veel makkelijker te onderhouden dan bijvoorbeeld tapijt. Dit maakt het ook een meer hygiënische keuze. Laminaat heeft eigenlijk maar één echt nadeel. Het is niet echt een geluiddempend materiaal en kan redelijk wat geluid produceren als iemand er met schoenen overheen loopt. Dit kun je echter wel voorkomen door een ondervloer te leggen. 

Andere soorten vloeren

Er zijn nog een hoop andere soorten vloeren waar je uit kunt kiezen, maar laminaat en PVC zijn momenteel de meest populaire en de best te betalen keuzes. Daarnaast zijn ze eenvoudig aan te passen op iedere soort inrichting. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen