Taupe is dé nieuwe kleur

Taupe is dé nieuwe kleur

De kleur taupe is een nieuwe hippe kleur. Deze wordt vaak gebruikt bij een interieur waarbij de aardetinten zoals bruin, geel en donkergroen ook vaak terug komen. Taupe is een nieuwe aarde tinten. Het is een mix tussen de kleuren bruin en grijs. Heb jij nu een taupe item zoals een bank of een pot verf maar weet je niet hoe je deze kleur het beste kunt combineren in huis, lees dan zeker dit artikel.

Allerlei verschillende kleurtinten

In het rijtje van de taupe kleur zijn er veel verschillende soorten taupe tinten. Zoals gezegd is taupe een soort mix van grijs en bruin. Hierin kunnen de taupe tinten dus variëren van een erg grijze kleur tot juist een lichte of donkere kleur bruin. In de bouwmarkt zie je vaak allerlei verschillende kleuren van één soort kleur pallet. Dit geldt ook voor taupe. Bedenk daarom bij het kiezen van een taupe kleur verf of je toch meer voor de grijze tinten gaat of de bruine tint meer zal betrekken in het interieur. 

Taupe combineren met andere kleuren

Het combineren van verschillende kleuren in een interieur kan lastig zijn. In het geval van taupe kun je beginnen met de bepaalde ondertoon die je hebt gekozen. Als je kiest voor een taupe tint dat meer neigt naar de grijze kleur kun je hiermee spelen. Kies dan voor grijze accessoires of andere items. Zo matchen de kleuren wel met elkaar, maar is het niet één kleur die je hebt gebruikt. In het geval dat je kiest voor de meer bruine kant van de taupe kleur kun je dus denken aan de meer bruine kleuren die je hiermee gaat combineren.

De muren een taupe kleur geven

Het huis wordt vaak nog sfeervoller als jouw muren een fijne kleur hebben. Met deze kleur geef je de ruimte meteen een gezellige, warme uitstraling. De kleur taupe geeft veel warmte, bijvoorbeeld ten opzichte van fellere kleuren. Voor het gezellig maken van een ruimte zijn warme kleuren of items van deze kleur erg belangrijk. Je kunt de kleur gebruiken om een bepaald gevoel mee te geven aan het interieur. In de woonkamer kun je onder andere verschillende vlakken van de muur verdelen en deze vlakken afwisselend beschilderen met de kleur taupe en de kleur wit. Op die manier creëer je een erg leuke eyecatcher op de muur door het gebruik van verschillende kleuren.

De kleur op de muren kun je natuurlijk ook mixen en matchen. Op die manier zijn de kleuren taupe en donkergroen een erg goede match. Beide zijn aardetinten en geven erg veel sfeer. Let hierbij wel op dat de kamer niet te donker wordt omdat beide kleuren veel licht absorberen.

Taupe verwerken in decoratie

Het interieur hoeft niet per se te draaien om één kleur. Zoals gezegd kun je kleuren in hetzelfde kleurenpalet vaak goed combineren in het interieur. De aardse tinten kun je goed combineren door een bepaalde kleur op de muur te hebben en daarbij de andere tinten te verwerken in decoratie of meubels. Kies je voor de donkere kleuren dan kun je de kleur taupe in ogenschouw nemen om te gebruiken voor een vloerkleed of een televisie meubel. Op die manier combineer je de kleur taupe met andere tinten, maar dan in de decoratie van het huis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen