De voordelen van een vensterbank in natuursteen

De voordelen van een vensterbank in natuursteen

Vensterbanken zijn een belangrijk onderdeel van de bouw van een woning of bedrijfspand. De dorpel zorgt niet alleen voor een aantrekkelijke uitstraling van het gebied rond het raam zelf, het werkt ook als een barrière tegen het binnendringen van vocht. Het kiezen van de juiste vensterbank is een beslissing van de architect, het bouwbedrijf of de eigenaar van het onroerend goed.

Veel huiseigenaren kiezen voor een vensterbank in natuursteen omdat ze een elegantere uitstraling willen van het interieur van het huis, vooral als het gaat om kameraccenten. De kamer krijgt een meer verfijnde uitstraling wanneer de ramen worden geaccentueerd door prachtige natuursteen vensterbanken.

Natuursteen vensterbanken hebben de neiging om op te gaan in de omgeving

Marmer en andere stukken natuursteen passen in bijna elk type interieur. Er is zeker genoeg variatie als het gaat om de verschillende stijlen. Als je eenmaal het juiste soort materiaal onder het raam hebt geïnstalleerd, zullen mensen het niet opmerken, niet omdat het niet perfect is, maar eerder omdat het zo goed past dat het een esthetisch onderdeel van het bestaande ontwerp wordt. In je interieur kan je ook nog eens kiezen voor elektrische raambekleding voor een mooie afwerking. 

Het beschermt het huis tegen het binnendringen van vocht

Een raam laat warmte ontsnappen naar de buitenomgeving. Het laat ook vocht binnen vanwege de materiaaldiscontinuïteiten die de omtrek van het raamkozijn vormen. De meest voorkomende plek waar vocht het huis binnenkomt, is aan de onderkant van het raam. 

De belangrijkste reden om een ​​vensterbank te gebruiken is dan ook om de onderbouw onder een raamkozijn te beschermen tegen binnendringen van water of vocht. Het gebruik van een product dat minder poreus is, zou de belangrijkste beslissingsfactor moeten zijn bij het kiezen van het type vensterbank. Natuursteen is het geprefereerde materiaal voor het creëren van een ondoordringbare barrière tussen de buiten- en binnenomgeving.

Betaalbaarheid van natuursteen vensterbanken

Vroeger was natuursteen extreem duur omdat de platen in kleine hoeveelheden aan een distributeur werden geleverd. Het snijden en polijsten werd meestal uitgevoerd door een deskundige aannemer die niet als installateur optrad. Al deze kosten werden doorberekend aan de eindgebruiker. 

Tegenwoordig is de situatie helemaal anders. Natuursteen wordt nu massaal geïmporteerd waardoor de prijs veel lager is. Rekening houdende met de verhouding van prijs en kwaliteit is natuursteen nu een betaalbare optie voor je vensterbank. 

Het meest duurzame vensterbankmateriaal

Natuursteen vensterbanken zijn zowat het minst waterabsorberende natuurproduct dat er op de markt is, en ze zijn het meest elegant van allemaal. Wanneer de totale levensduur van hout en natuursteen wordt vergeleken, overtreft deze laatste alle verwachtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen