Maak je woonkamer gezellig voor de herfst

De zomer houdt het lang vol in 2023. Maar toch zijn de voortekenen onmiskenbaar: de herfst komt eraan. De bomen beginnen al wat blad te verliezen. De zon komt pas op als de wekker allang is gegaan en lang buiten zitten in de avond is er niet meer bij tenzij je de vuurkorf aansteekt. Maar ook de herfst heeft zijn charme en dat kun je ook laten blijken in de inrichting van de woonkamer. Al met een paar kleine aanpassingen kun je overschakelen van een fris en zomers interieur naar warme gezelligheid voor de komende herfst en winter.

Houd de kou buiten de deur

Om energie te besparen is het belangrijk om de kou zo veel mogelijk buiten de deur te houden. Dat doe je door je huis te isoleren, maar ook met simpele maatregelen kun je al veel resultaat bereiken. Hang knusse gordijnen op met materiaal van Rails & Roedes. Als je de gordijnen ’s avonds dicht doet dan houd je meer kou buiten de deur die wellicht nog door kieren en naden naar binnen komt. Je hoeft dan minder hard te stoken om het in huis toch nog lekker warm te hebben. Bovendien zijn gordijnen en vitrage in tal van uitvoeringen te koop. Je kunt de raambekleding op die manier volledig aanpassen naar jouw smaak.

Welke kleuren horen bij de herfst?

Bij de herfst horen warme tinten in bruin, groen en paars. Je kunt deze prima combineren met gordijnroede zwart. Zorg dat deze van goede kwaliteit is, zeker als je kiest voor gordijnen van dikkere stof. Je wilt immers niet dat de hele zaak op een onverwacht moment naar beneden stort. Als je een licht gekleurd bankstel hebt dan leg je daar een mooie donkere grand foulard overheen. Combineer deze met gezellige kussens en je bank is klaar voor de herfst. Met een gezellige herfstschaal op tafel met kastanjes, eikeltjes en gedroogde pompoenen wordt het extra gezellig. En als finishing touch zorgen kaarsen in mooie kandelaars voor de juiste sfeer.

De juiste verlichting

Als het weer vroeger donker wordt dan steek je natuurlijk ook weer een lampje aan ’s avonds. Je kunt een sfeervolle mix maken van sfeerverlichting en genoeg licht om te kunnen lezen of handwerken. Er zijn staande lampen in de handel met een dimbare schemerlamp en een helder leeslampje. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor gezellige lampjes aan de muur die de woonkamer hullen in een warme sfeer. Als je je tablet gebruikt om te lezen of kiest voor een luisterboek heb je ook geen leeslamp nodig. Gebruik voor lampen de juiste spaarlampen. Er zijn er die helder licht geven, maar je kunt ook kiezen voor een lamp die warm en sfeervol licht geeft. Zorg dat je de juiste sterkte kiest zodat de lamp voldoende licht geeft of juist zorgt voor een knusse sfeer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen