Meubeltrends voor (najaar) 2022

Meubeltrends voor (najaar) 2022

Het najaar staat weer voor de deur. Tijd om naar binnen te gaan en de boel in huis eens gezellig te maken en knus aan te kleden. Van botanische prints, zachte stoffen en ronde vormen, de meubeltrends voor het 2022 staan volledig in het teken van warme kleuren, en rijke stoffen. De herfst is, mede dankzij de prachtige kleuren, voor veel mensen het favoriete seizoen van het jaar. Omdat de dagen korter- en de avonden langer worden tijdens de laatste maanden van het jaar, is het dus zeker eens de moeite waard om je interieur een make over te geven. Heb je niet zo veel tijd om stad en land af te struinen? Meubels online kopen behoort tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. 

Modern maar toch retro

Houd je van warme kleuren, vrolijke patronen en ronde vormen? Dan is deze meubeltrend echt iets voor jou. Retro meubels met een moderne twist behoren helemaal tot de meubeltrends van nu. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bank met bloemenprint en zwarte metalen poten? Of een oranje muur met houten latjes of terracotta kleurige accessoires? Ook velvet gordijnen zijn helemaal hot. Materialen die je in de jaren 70 veel zag zoals kruk, velvet en rotan zijn weer helemaal terug. Het is helemaal niet gek dat deze woontrend gezellige en knusse woontrend helemaal terug is van weggeweest.

Duurzame meubels 

Ben je bewust bezig met duurzaamheid? Dan zijn meubels online kopen zeker de moeite waard! Online vind je namelijk allerlei meubels die gemaakt zijn van duurzame materialen. Denk bijvoorbeeld aan mangohouten kasten en tafels. Mangohout is een duurzame houtsoort aangezien dit een bijproduct is van de mango fruitteelt. Ook een mycelium leren bank behoort tot duurzame meubels. Mycelium is namelijk gemaakt van paddenstoelen. Vraag je jezelf nog af welke zitbank je wilt? Dan is het wellicht de moeite waard om niet alleen te kijken naar het uiterlijk van de bank, maar ook oog te hebben voor de duurzaamheid van de bank. 

Smart meubels

Hoi Google, speel Netflix. Nooit gedacht dat je dit nog eens zou zeggen wanneer je thuis komt na een lange werkdag. Tegenwoordig is het mogelijk, om tegen alles wat maar op het stroomnetwerk in huis zit aangesloten, te praten. Je dacht misschien wel eens dat je tegen een muur aan het praten was, maar tegenwoordig kan dit echt. Met je stem kun je namelijk alle domotica in huis aansturen. Van het sluiten van je velvet gordijnen, tot het aandoen van de verlichting in de gang. En een zitbank met geïntegreerde telefoon oplader? Ook dat behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Tot de meubeltrends van 2022 horen dus ook meubels die je van allerlei extra gemakken en comfort kunnen voorzien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen