Veilig je huis inrichten

Veilig je huis inrichten

Bij het inrichten van je huis is het belangrijk om niet alleen te denken aan esthetiek, maar ook aan veiligheid. Of je nu een nieuwe woning betrekt of je huidige huis een make-over geeft, hier zijn enkele essentiële producten en tips om je huis veilig in te richten. Niet alleen veilig: met deze hulpmiddelen gaan veel dingen ook nog eens gemakkelijker.

Gebruik veilige ladders voor hoge plaatsen 

Voor het bereiken van hoge plaatsen, zoals bij het ophangen van gordijnen of het schilderen van muren, is een stabiele ladder onmisbaar. Een tripod ladder is een uitstekende keuze, omdat deze drie poten heeft voor extra stabiliteit. Deze ladders zijn ideaal voor werkzaamheden in en rondom het huis. Je kunt ze dus zowel binnen als buiten gebruiken. Met een goede tripod ladder kan een eventuele oude traditionele ladder eigenlijk direct weg. Op een tripod werk je gewoon een stuk stabieler en fijner.

Plukladder voor tuinwerkzaamheden 

Voor het snoeien van hoge bomen of het plukken van fruit in je tuin is een plukladder een veilige en handige optie. Deze ladders zijn ontworpen om stabiel te staan op oneffen ondergronden, zoals in een tuin. Een verstelbare plukladder biedt zowel veiligheid als flexibiliteit. Als extra voordeel heeft een plukladder dat je hiermee eenvoudig en veilig kunt reiken naar verder gelegen plekken, dankzij zijn handige vorm.

Rookmelders voor brandveiligheid 

Zorg ervoor dat je huis uitgerust is met rookmelders. Plaats ze in centraal gelegen plekken en op elke verdieping, inclusief de kelder en/of zolder. Test ze regelmatig en vervang de batterijen minstens één keer per jaar (of kies voor exemplaren die op het stroomnet worden aangesloten).

Naast rookmelders kun je uiteraard ook investeren in een koolmonoxidemelder. Veiligheid heeft altijd prioriteit nummer één, dus alles wat je op dit gebied kunt doen is een goede investering.

Veilige opbergoplossingen 

Een opgeruimd huis is een veiliger huis. Gebruik opbergoplossingen zoals kasten en planken om losse spullen op te bergen. Zorg ervoor dat zware voorwerpen laag worden geplaatst en dat kasten stevig aan de muur zijn bevestigd om kantelen te voorkomen.

Heb je (kleine) kinderen? Zorg er dan voor dat potentieel gevaarlijke spullen uit het bereik van kinderen kunnen worden opgeborgen.

Antislipmatten in badkamers 

Badkamers zijn een veelvoorkomende plek voor uitglijden en vallen. Gebruik antislipmatten in de douche of badkuip en voor de wastafel om uitglijden op natte vloeren te voorkomen.

Kindveilige sluitingen en beveiligingen 

We hadden het net al even over de veiligheid van kinderen. Naast spullen goed opbergen, is er nog meer dat je kunt doen. Als je kinderen hebt, is het belangrijk om je huis kindveilig te maken. Gebruik veiligheidssloten op kasten, beveilig stopcontacten en plaats hoekbeschermers op scherpe meubelhoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen