Welke zitbank wil je?

Welke zitbank wil je?

Je kent grootmoeders tip vast wel: ga nooit naar de supermarkt als je honger hebt. Hier is nog zo’n tip: ga nooit naar een showroom als je doodmoe en chagrijnig bent. Elke bank zal heerlijk zitten en een miskoop ligt op de loer. Bovenstaande oma zal jou verder met rust laten, maar zij zal ongetwijfeld de voorkeur hebben voor een bank gevuld met materiaal zoals foam. En jij? Zie je een bank voor je met zachte kussens waarin je helemaal wegzakt? Heb je verder ook nagedacht over de grootte, het model en de kleur, maar kan je niet beslissen? Zoek alvast je meetlint en lees snel verder, want in dit artikel krijg je een beetje wijze raad en een vleugje interieuradvies, wellicht helpt het je op weg?

Grote bank voor de kleinere woonkamer

Een leuke misvatting die rondgaat, is dat je in een kleinere huiskamer beter geen hoekbank plaatst. Juist wel! Het zorgt voor eenheid en het oogt ordelijk, omdat rommelige losse meubelstukken niet meer nodig zijn. Meet wel even de ruimte op die beschikbaar is. Om het geheel ook te visualiseren kun je kranten op de vloer leggen in de vorm en grootte van de bank. Een hoekbank met een rechte hoek, neemt meestal minder ruimte in dan een hoekbank met een ronde hoek.

Houd er met passen en meten rekening mee dat tussen de bank en de salontafel een afstand van ongeveer 60 cm wenselijk is voor het gebruiksgemak. Voor kleine huiskamers worden ook wel banken op (iets) hogere poten of op wieltjes aangeraden. Banken met zo’n onderstel zien er minder kolossaal uit.

Welke zitbank wil je?
www.eijerkamp.nl

Veilige kleur of wilde figuren

Nog altijd worden banken met de zogenaamde veilige kleuren, zoals beige, grijs, zwart en ecru het meest verkocht. Deze kleuren zijn tijdloos, dus altijd goed. Een patroon, zoals bloemen of strepen kan mooi zijn, zeker in een showroom, maar houd het subtiel. Het is vaak maar heel even mooi. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, vervelen stoffen met een patroon sneller dan effen stoffen.

Zachte wegzakbank of stevige bank

Wat heeft jouw voorkeur: goed zitten op een stevige bank of lekker hangen tussen zachte kussens? Een zachte bank heeft meestal kussens die gevuld zijn met schuimvlokken, dons of veren. Zulke kussens moeten regelmatig worden opgeschud. Soms moeten ze na enige tijd zelfs worden bijgevuld. Mocht je het eigenaardige gevoel hebben dat je op de vering zit, dan is dat dus ook zo. Dit soort fijne plofbanken zijn niet altijd geschikt voor mensen met fysiek ongemak.

Mooie stevige banken waar goed en lang op gezeten kan worden zijn doorgaans gevuld met koudschuim, polyesterschuim of foam. In deze banken kun je weliswaar niet helemaal wegzakken, maar het stevige materiaal biedt wel een comfortabele zithouding.

Welke zitbank wil je?
www.eijerkamp.nl

Doe alsof je thuis bent

Bovenstaande informatie over banken lijkt misschien wel handig, maar je hebt er weinig aan. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij de bank mooi vindt en dat je er fijn op zit. Het blijft daarom een kwestie van uitproberen in de showroom. Doe daar een (heel) klein beetje alsof je thuis bent en neem je favoriete zitstandje aan. Blijf zo enige tijd zitten/hangen en fantaseer er een kopje koffie en de afstandsbediening bij. En? Hoe vind je de bank zitten?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen