Verrassende alternatieven voor het inrichten van huis en tuin

Verrassende alternatieven voor het inrichten van huis en tuin

Voor elk probleem is een oplossing. Dat geldt zeker voor klusjes in en om het huis. Wanneer je bezig bent om je huis of tuin anders in te richten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel mogelijkheden! Hieronder een paar slimme tips, die een verrassend resultaat opleveren.

Een tuin zonder schaduw

Je wilt je tuin goed afschermen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat je huisdier wegloopt of om een veilige speelplek voor je kindje te creëren. Maar een schutting zorgt meteen voor schaduwvorming en is bovendien soms best prijzig. Heb je weleens gedacht aan het gebruiken van schapengaas voor het maken van een afrastering? Dergelijk gaas wordt door professionele veehouders gebruikt, maar voldoet ook uitstekend voor jouw eigen achtertuin. Je behoudt een open connectie met de buitenwereld en je geeft de zon vrij spel, terwijl je toch een prima beschermde tuin creëert!

Maak je eigen meubels

De industriële look voor het inrichten van een woning is helemaal hot. Het fijne van deze trend is dat je met een beetje handigheid zelf je eigen meubels kunt maken. Wat platen hout in combinatie met steigerbuizen zorgen voor het perfecte resultaat. De buizen zet je vast met buisklemmen en het hout bevestig je vervolgens aan de buizenconstructie. Van steigerbuizen kun je nog veel meer leuks maken, zoals je eigen kledingrekken of een handig opbergrek!

Verander het script

Meubels die je koopt als bouwpakket, zijn meestal rechttoe, rechtaan. Maar het kan ook anders. Er zijn talloze voorbeelden online te vinden van meubels die als standaardpakket gekocht werden, maar vervolgens door de koper geheel naar eigen inzicht veranderd werden. Een ander blad op een dressoir, een ander deurtje in een kast, enzovoort. Een echte klusser draait er zijn hand niet voor om en maakt van een standaardmeubel iets echt unieks!

Waterschaal

Geen tijd, zin of handigheid om een waterval of vijver aan te leggen in de tuin? Met een waterschaal bereik je ook een mooi effect. Plaats een grote schaal op een prominente plaats in de tuin. Vul die vervolgens met water en zet er wat waterplanten in. Zo heb je op een heel eenvoudige manier een mooi stukje waternatuur in je tuin. Het is relatief onderhoudsvrij en heel snel geregeld. Bovendien kun je het naar eigen inzicht verplaatsen of veranderen. En het is natuurlijk ook nog eens lekker voordelig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen