De beste verlichting voor op straat: LED verlichting

De beste verlichting voor op straat: LED verlichting

Goede verlichting op straat is erg belangrijk, vooral tijdens deze donkere periode van het jaar. Dit gaat niet alleen om lantaarnpalen langs autowegen, maar ook bij voet- en fietspaden. Een slecht verlicht pad zorgt altijd voor een groter risico op gevaar, op meerdere manieren. LED verlichting is het meest geschikt, aangezien je er een groot oppervlak mee kunt verlichten. Daarnaast heeft het nog veel andere voordelen. Welke dat zijn? Dat vertellen we je in dit artikel!

Waar koop je goede LED verlichting?

Als je op zoek bent naar goede LED verlichting, of het nu voor het verlichten van een straat, pad of gewoon je eigen terrein is, kun je de lampen altijd het beste kopen bij een specialist. Denk bijvoorbeeld aan een lampenwinkel of een webshop gespecialiseerd in LED verlichting, zoals Ledlampshopxl. Hier vind je allerlei soorten LED lampen, ook die geschikt zijn als straatverlichting. 

De voordelen van LED straatverlichting 

LED verlichting wordt steeds meer gebruikt voor het verlichten van straten en paden. Dat is ook logisch, want deze lichtsoort heeft een hoop voordelen bij het gebruik als straatverlichting. Ten eerste is LED straatverlichting erg zuinig en kun je er dus veel energie mee besparen. Dat is op dit moment voor iedereen fijn, of je nu een consument bent of iemand van de gemeente die de verlichting van straten en wegen moet regelen en onderhouden. De armaturen van deze lampen werken op een laag vermogen, waardoor er weinig energie nodig is om ze te laten werken. Daar staat dan weer tegenover dat de LED lampen wel een hoge lichtopbrengst en een lange levensduur hebben. Ook dat is natuurlijk erg fijn voor straatverlichting, aangezien je deze niet te vaak wil hoeven vervangen. LED lampen zijn zelfs beter dan de traditionele straatverlichting, aangezien ze geen gebruik maken van kwik of andere gevaarlijke materialen. 

Waar kun je LED straatverlichting inzetten?

LED straatverlichting is voor veel doeleinden in te zetten en dus ook op veel verschillende plekken. Aangezien je met de LED lampen een groot oppervlak kunt verlichten, zijn ze niet alleen voor smallere straten te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor parkeerplaatsen of een industrieterrein. LED verlichting is volledig waterdicht en kan dus zonder problemen buiten ingezet worden. Ze kunnen daarom ook wat hoger op worden gehangen, bijvoorbeeld aan lichtmasten. Er zijn dus veel manieren waarop deze LED verlichting handig kan zijn voor bedrijven of gemeentes, maar dat is niet het enige waarvoor ze bruikbaar kunnen zijn. Voor de consument kan LED straatverlichting ook interessant zijn, bijvoorbeeld voor privéwegen of een eigen landgoed. Dat wil je immers ook verlicht hebben! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen