De mooiste stukken decoratie voor in je tuin

De mooiste stukken decoratie voor in je tuin

Als je een mooie tuin bij je huis hebt, is dat natuurlijk super en wil je hier zoveel mogelijk gebruik van maken. Dat betekent ook dat je de tuin goed moet onderhouden, zodat deze mooi blijft. Breng je veel tijd door in je achtertuin, dan wil je uiteraard dat deze plek als een soort verlengde van je huis gaat voelen. Dit kun je op verschillende manieren voor elkaar krijgen, bijvoorbeeld met sfeervolle meubels, maar ook met stukken decoratie in dezelfde stijl als de rest van je huis!

Decoraties met water voor in je tuin

Als je voor een natuurlijke stijl wil gaan in je tuin, zijn waterornamenten de perfecte decoratie. Een waterornament brengt dynamiek in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een vogelbad, een spuitfiguur of een fontein. Zo’n waterornament zorgt voor beweging in je tuin dankzij het stromende water. Daarnaast trekt het vogels en insecten aan, waardoor je tuin nog levendiger wordt. Deze decoraties zijn een ideaal alternatief wanneer je niet genoeg plek in je tuin hebt voor een vijver, maar je wel graag wat stromend water wil. Een fontein in je tuin voegt niet alleen levendigheid en beweging toe, maar ook meer uitstraling. Fonteinen zijn er in enorm veel verschillende soorten, waardoor ze altijd aan te passen zijn op de stijl die jij graag wil. 

Verschillende tuinstijlen

Er zijn een aantal stijlen die erg populair zijn om toe te passen in de tuin: de klassieke romantische tuin, de moderne en strakke tuin, de Japanse tuin, de mediterrane tuin, stadstuin, bostuin of een ecotuin. De romantische tuin vraagt om decoraties zoals rozenstruiken, stenen bloempotten, glazen vazen, vuurkorven van gietijzer en een klassieke fontein of een klassiek waterornament. Felle kleuren moeten niet te veel worden gebruikt, aangezien een klassieke, romantische tuin draait om eenvoud. De strakke moderne tuin is vaak een stijl die wordt doorgetrokken vanuit de woonkamer. Decoraties die goed bij deze stijl passen zijn waterornamenten met donkere kleuren, abstracte sculpturen, kunstvoorwerpen en beelden van dieren of mensen. In een moderne tuin kom je vooral gladde, minimalistische materialen tegen. Wil je graag een Japanse tuin creëren, dan kun je het beste werken met decoraties zoals een lantaarn gehakt uit natuursteen, een grote zwerfkei waar water in blijft staan, pagodes, boeddhabeelden en Japanse kunst en antiek. 

Decoraties voor een ecologische tuin

Als je van duurzaamheid houdt, is de ecologische tuin de meest logische keuze voor jou. Decoratieve voorwerpen die goed bij deze stijl passen zijn bijvoorbeeld insectenhotels, vogelhuisjes, tuinmeubels van gerecycled hout of riet, tuinbeelden van natuursteen en waterschalen voor vogels en andere dieren. Woon je dicht bij een bos? Dan kun je ook een voederplaats maken voor eekhoorns! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen