Lantaarn maken van oude blikken

Je staat versteld wat je met oude blikken kunt maken. Leuk voorbeeld: een simpele lantaarn maken die je buiten neerzet of ophangt: ideaal voor een gezellige zomeravond. Met een glazen potje erin bescherm je de kaars tegen de wind.

Lantaarn maken – benodigdhedenLantaarn maken

Zet het volgende klaar:

 • Schone blikken
 • Zand & water
 • Potlood, papier, dubbelzijdig tape & patroon
 • Spijkers & hamer
 • Verf in een spuitbus
 • Kranten
 • IJzerdraad (ca. 2mm doorsnee)
 • Glazen potjes & waxinelichtjes

Lantaarn maken – stappenplan

 1. Vul de blikken met zand, giet er wat water bij (om de zandvulling stevig te maken) en druk goed aan. Laat dit een nachtje hard worden in de vriezer. Verderop lees je waarom. 🙂
 2. Maak een ontwerpje van de gaten die je in de blikken wilt slaan en teken dit op papier ter grootte van de omslag van het blik. Zorg ervoor dat de afstand tussen de gaten minimaal even groot is als de diameter van de gaten zelf. Plak het papier op de zijkant van het blik met de tape.
 3. Sla met de hamer en spijkers voorzichtig de gaten in het blik. Stop na iedere 10 minuten en leg het blik dan weer 30 minuten in de vriezer, om te voorkomen dat de zandvulling te zacht wordt en het blik indeukt (daarom!). Wanneer je meerdere lantaarns maakt, kan je ze dus gewoon rouleren.
 4. Wanneer je de blikken wilt ophangen, sla dan nog twee gaten tegenover elkaar aan de bovenkant van het blik. Verwijder het zand, spoel het blik desgewenst schoon en laat het goed drogen.
 5. Vul de blikken weer met kranten en spuit de blikken in de gewenste kleur. Laat dit wederom goed drogen.
 6. Maak een handvatje van ijzerdraad (ca. 25 cm lang) en maak de uiteinden vast aan de twee gaten die je als laatst gemaakt hebt.
 7. Zet een glazen potje met waxinelichtje in het blik. Aansteken maar!

Aanvullend idee: versier je tuin extra feestelijk met lampionnen. En doe ook eens wat tuinversiering-inspiratie op met onze foto’s op Pinterest!

Bron: CraftFoxes.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen