Lampionnen: voor een feestelijke tuin

De dagen worden alweer wat korter, maar de temperatuur is ‘s avonds nog lekker. Perfecte omstandigheden voor lange (na)zomeravonden in de tuin met vrienden! Geef deze avonden extra sfeer met behulp van mooie lampionnen.

LampionnenLampionnen voor de tuin: soorten

Tuinlampionnen zijn er in verschillende kleuren, maten, vormen en prijsklassen. Het is echt niet nodig om de duurste versies te kopen: een simpele papieren lampion met kaarsje is al voldoende. Bij o.a. Luminair.nl en de Chinese winkel kan je deze bestellen. Er bestaan ook versies met led-lampjes. Kijk ook eens bij Xenos of andere discount winkels.

Een nieuwe trend is de candle bag: een brandvertragende papieren zak die je door middel van wat steentjes verzwaart en in je tuin of op je tuinpad plaatst. De zakken zijn er in diverse afmetingen en uitvoeringen.

Ben je van plan om de lampionnen permanent op te hangen in de zomer? Denk dan eens aan solar lampionnen. Deze laden zich op via zonlicht, zodat ze ‘s avonds genoeg vermogen hebben om uit zichzelf vele uren licht te geven (IKEA). Deze zijn natuurlijk wel wat duurder, maar je kunt ze verscheidende zomers gebruiken. Ook verkrijgbaar in fakkelvorm bij bijvoorbeeld Leen Bakker.

Heb je een vijver? Er bestaan prachtige drijvende lampionnen, zoals waterlelies in verschillende kleuren.

Lampionnen bevestigen

Bevestig iedere lampion met ophanghaken aan de schutting of muur. Als je liever niet teveel gaten boort, kan je ook een touw spannen langs de schutting of juist schuin door de hele tuin of veranda. Zorg dan dat je iedere meter tussen de lampionnen een grote knoop maakt, zodat de lampionnen niet naar elkaar toe zakken vanwege de zwaartekracht (lampionnen zijn niet zwaar, maar de wind kan er daardoor mee spelen).

Zijn de lampionnen niet gemakkelijk op te hangen, zoals de candle bags? Zet ze dan willekeurig neer in je tuin. Denk er wel aan dat je de lampionnen stevig neerzet i.v.m. brandgevaar, zodat een eventueel waxinelichtje niet om kan vallen.

Nog meer licht!

Krijg je geen genoeg van al die lampjes? Plaats dan eventueel ook nog wat fakkels en windlichten in de tuin. Of hang wat (rieten) waxinelichthoudertjes op in de veranda aan veerhaakjes. Veel gezelligheid toegewenst!

Heb je aanvullingen of extra tips over lampionnen in de tuin? Deel ze met alle lezers via onderstaand reactieformulier.
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen