Laat schade aan je dak zo snel mogelijk herstellen

Laat schade aan je dak zo snel mogelijk herstellen

Veel woningeigenaren bekommeren zich niet zo om het dak van hun huis. Zolang er geen problemen zijn zal het allemaal wel goed gaan. Maar als er dan daadwerkelijk een lekkage ontstaat dan moet de dakdekker in Den Bosch of Rotterdam als het even kan zo snel mogelijk opdraven om het probleem op te lossen. Daarom is het belangrijk om het dak van je huis om de paar jaar te laten inspecteren. Als er dan een probleem dreigt te ontstaan dan kan dit in een vroegtijdig stadium worden opgelost. Klein onderhoud is uiteraard altijd goedkoper dan een ingrijpende renovatie van het dak.

Stormschade aan het dak

Grote schade aan het dak is vrijwel altijd het gevolg van storm. Overvloedige neerslag of een woningbrand kunnen natuurlijk ook schade geven. Maar vooral na een zware storm zijn dakdekkers druk met meldingen van schade aan het dak. Als je dak stormschade oploopt dan worden de kosten in veel gevallen gedekt door de opstalverzekering. Het is belangrijk om je verzekeraar direct op de hoogte te stellen. Maak foto’s van de schade voordat je deze laat herstellen. Doorgaans geeft de verzekeraar toestemming om direct een dakdekker in te schakelen om het dak te laten repareren. Als dit niet meteen kan dan kan het dakdekkersbedrijf een noodvoorziening treffen met zeil om te voorkomen dat er meer schade aan het huis en je inboedel ontstaat.

Wanneer moet ik mijn dak vervangen?

Een dak kan tientallen jaren meegaan. De levensduur is afhankelijk van het soort dakbedekking en de kwaliteit. Een bitumen dak heeft een levensduur van tussen de 30 en 60 jaar. Een dak met dakpannen kan wel tot 80 jaar meegaan. Wil je een nieuw dak laten plaatsen dan kan een deskundige dakdekker je hierover adviseren. Bij het vernieuwen van het dak wordt doorgaans ook meteen dakisolatie aangebracht als deze nog niet aanwezig is. Hiermee bespaar je aanzienlijk op de kosten voor verwarming. In de zomer houdt een geïsoleerd dak de warmte juist langer buiten de deur. Bij een dakrenovatie wordt ook de schoorsteen opgeknapt als dat nodig is en worden dakgoten en regenpijpen vernieuwd.

Een kleine daklekkage laten herstellen

Soms lekt het dak maar een beetje, maar ook dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen. Een dakdekker kan met behulp van lekdetectie vaststellen waar het dak precies lekt en wat er moet gebeuren om het probleem op te lossen. Vooral bij platte daken kan het soms lastig zijn om vast te stellen waar het lek precies zit. Zodra dit bekend is, kan er adequaat worden ingegrepen om het lek te herstellen. Vaak is het in zo’n geval niet nodig om het hele dak te vernieuwen. Als je een kleine daklekkage niet tijdig laat herstellen kan dit leiden tot meer schade. Niet alleen aan het dak, maar ook door het water dat je huis binnenloopt. Naast schade kan vocht in huis ook leiden tot schimmelvorming, dit is zeer ongezond. Stel de dakreparatie dus niet uit maar maak hiervoor zo snel mogelijk een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen