Hoe jij voldoende licht in huis krijgt

Hoe jij voldoende licht in huis krijgt

Zoek jij naar een manier om de lichtinval in jouw huis te reguleren? Dat is logisch, je wil namelijk op sommige momenten zelf kunnen bepalen hoe het in jouw huis eruit ziet. In dat geval kan jij je keuze het beste laten vallen op duo rolgordijnen. Ben je benieuwd wat dit zijn en hoe deze gordijnen werken? Lees dan gauw verder. 

Wat zijn duo rolgordijnen eigenlijk?

Van het bekende rolgordijn heb je vast wel gehoord. Dit is een stuk stof dat opgerold aan een balk in het raam hangt. Met een koord kan je het gordijn vervolgens omhoog en omlaag rollen. Een duo rolgordijn is simpelweg een rolgordijn met twee stukken stof. Daarbij is het idee dat een stuk stof verduisterend werkt, en een stuk stof licht doorlaat. Je kan deze over elkaar heen laten hangen wanneer je graag een donker effect in de kamer wil. Daarentegen kan je er ook voor kiezen om alleen de lichtdoorlatende voor het raam te laten hangen, als je bijvoorbeeld wel graag wat privacy wil maar ook licht in de kamer nodig hebt. Op die manier kan je altijd kiezen wat voor jou op dat moment het beste werkt. 

Waarop moet ik letten bij het kiezen van duo rolgordijnen?

Denk allereerst aan de kamer waarin je de rolgordijnen wil hangen. Veel mensen vinden de woonkamer de perfecte ruimte voor dit soort raambekleding. Dat komt omdat deze kamer vaak aan de straatkant ligt. Als je geen zin hebt in mensen die naar binnen gluren, maar je wil wel graag dat het daglicht de kamer in valt, dan is een duo rolgordijn perfect voor in de woonkamer. 

Bovendien kan je al gauw voor elk raam een rolgordijn kiezen. 123jaloezie is raamdecoratie-specialist en hier kan je al vanaf 30 centimeter breedte een rolgordijn aanschaffen. Ideaal dus voor een klein badkamerraampje, of voor dat grote raam in de woonkamer of keuken. Het grote voordeel van dit soort raambekleding is dan ook dat het echt bekend staat als passend voor vrijwel elke kamer in het huis. Zorg wel dat je het rolgordijn goed opmeet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je het gordijn gaat ophangen. 

De rolgordijnen worden gemaakt van gerecycled polyester dat van een hoge kwaliteit is. Daarmee ben je niet alleen duurzaam bezig, maar heb je ook een stof in huis gehaald die vast blijft in zijn vorm en niet gauw verkleurd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je gordijnen wellicht teveel dicht houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen