3 simpele tips van kleine moeite die een grote impact hebben in huis

3 simpele tips van kleine moeite die een grote impact hebben in huis

Een gezond huis is een blij huis. We praten dan niet over het aantal gezonde voedingsproducten in de koelkast, maar over de leefbaarheid van een huis. Denk aan een frisse lucht of een warme vloer Je spendeert ongeveer helft van je dag in huis. Het is daarom belangrijk om een fijne omgeving te creëren. Je hebt misschien al gelezen over de manieren om je huis slimmer te maken. In dit artikel geven we je 4 tips om je huis nog gezonder te maken!

Nooit meer kippenvel door tocht in huis

Het is geen zomer meer en dit betekent dat de verwarming vaker aangaat. Als je last hebt van tocht in huis, is dit niet op te lossen door de verwarming wat hoger te zetten. Het onaangename gevoel van een koude windvlaag blijft. Dit kan komen uit kieren langs de ramen. Het beste wat je er tegen kunt doen is tochtstrips plaatsen rond je ramen. Je zorgt ervoor dat alle wind van buiten niet binnenshuis komt. Als dit nog steeds niet helpt, is het verstandig om te kijken naar isoleren. Als de tocht langs de vloer gaat, dan komt dit waarschijnlijk uit de kruipruimte. De oplossing is dan kruipruimte isolatie. Door de kruipruimte aan te pakken komt tocht niet meer langs de vloer en wordt de temperatuur ook een stuk aangenamer. De vloer wordt namelijk tot wel 4 graden warmer en dit ge eft je de mogelijkheid om je sloffen in de kast te laten. Benieuwd naar andere tips om je huis te verwarmen? Lees ook: Zorg voor een optimaal verwarmd huis

Hoe je met een kleine moeite 100 kilo afval per jaar kan recyclen

3 simpele tips van kleine moeite die een grote impact hebben in huis
Waarom het makkelijk is om een verschil te maken

Per persoon gooi je gemiddeld 500 kilo afval weg per jaar. Dit is natuurlijk absurd veel. Heel veel van het afval wat je weggooit, is herbruikbaar. Denk aan de dozen karton van je online bestelling of de plastic verpakking van groentepakketten. Voor het milieu is het heel waardevol om hier thuis al actief mee bezig te gaan. Het aanschaffen van een afvalbak met meerdere bakken maakt hier een groot verschil in. Door een bak te plaatsen voor bijvoorbeeld papier en overig afval, lijkt het wel alsof je als kind weer met die blokken aan het spelen bent. De cirkel moet in de ronde vorm en de kubus in de vierkante vorm. Zo werkt het scheiden van afval ook! makkelijk toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen