Kruipruimte ventileren of isoleren voor je woning

Kruipruimte ventileren of isoleren voor je woning

Iedere woning heeft een kleine kruipruimte onder het huis zitten. Dit heeft te maken met het bouwen van de woning. De fundering die er onder zit zorgt ervoor dat het huis op de plek blijft staan waar hij gebouwd is. In de kruipruimte kom je zelf natuurlijk nooit, maar het kan wel voor problemen zorgen. Als er bijvoorbeeld te veel vocht in de kruipruimte komt, kan het gaan zorgen voor nare geurtjes. Daarnaast kan het zijn dat de kruipruimte niet voldoende geïsoleerd is. Vloerisolatie is dan een goede oplossing.

Waarom moet een kruipruimte goed ventileren?

Een kruipruimte onder een woning krijgt veel te verduren. Het kan namelijk erg vochtig worden in deze ruimte. In principe is vocht niet heel erg, tenzij het niet op kan drogen. Omdat een kruipruimte vaak onder de woning zit ingebouwd, komt het vaak voor dat er onvoldoende ventilatie is. Hierdoor kan de ruimte niet goed opdrogen, waardoor er problemen ontstaan met het vocht. Dit zorgt er direct voor dat er houtrot kan ontstaan of dat er nare geurtjes naar boven kunnen komen. Kruipruimte ventilatie zorgt ervoor dat dit niet kan ontstaan. Als de ruimte genoeg geventileerd wordt, krijgt het vocht minder de kans om te groeien. Er kunnen minder snel bacteriën groeien en de nare geurtjes zullen verdwijnen. 

Hoe wordt er ventilatie aangebracht in de kruipruimte?

Met een goede isolatie kunnen vochtproblemen in de kruipruimte verholpen worden. De ventilatie wordt geplaatst door middel van roosters. Deze roosters worden aan de buitenkant van het huis geplaatst en door middel van buizen naar de kruipruimte geleid. Op deze manier kan de lucht uit de kruipruimte ontsnappen en kunnen vochtproblemen verholpen worden. Een gemiddelde woning kan ongeveer 5 ventilatieroosters verwachten. Deze worden net boven het maai gedeelte van de buitenkant van de woning geplaatst. Als de roosters geplaatst zijn, heb je er dus geen last van. Wel brengt het een zeer positief effect voor je woning mee.

Kruipruimte ventileren of isoleren voor je woning

Vloerisolatie plaatsen voor efficiënter energiegebruik

Naast dat er vochtproblemen kunnen optreden door de kruipruimte, kan er ook veel energie verloren gaan. De isolatie naar de vloer wordt namelijk niet bij iedere woning goed gedaan. In de meeste gevallen wordt er namelijk alleen maar gekeken naar de muren en het dak. Vloerisolatie is echter ook belangrijk om de warmte niet uit het huis te verliezen. Je kunt vloerisolatie op twee manieren laten plaatsen. Allereerst kun je in de kruipruimte isolatie laten aanbrengen, maar het kan ook tussen de vloer en de kruipruimte worden geplaatst. Dit is veelal afhankelijk van de ruimte die je in de kruipruimte hebt. Als er veel ruimte is, kun je de vloerisolatie gemakkelijk plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen