5 tips tegen ongedierte in huis

5 tips tegen ongedierte in huis

Met deze 5 tips heb jij geen last meer van ongedierte in huis

Gat in de kaas? Zilverkleurige sporen over de vloer? Beestjes over de muur? Je hebt last van ongedierte! Ongedierte bestaat in allerlei vormen en maten: groot, klein, gevaarlijk en onschuldig. In deze korte blog help ik je met 5 makkelijke tips om de ongedierte uit je huis te verjagen!

Pak het bij de bron aan

Muizen, ratten, slakken of zelfs zilvervisjes, de kans dat deze vrienden in jouw huis zitten omdat je de kruipruimte hebt verwaarloosd is groot. De oplossing is heel makkelijk: zelf kruipruimte isoleren. De isolatiechips zorgen ervoor dat de kruipruimte van je huis een stuk minder aangenaam wordt voor de niet welkome bewoners. Het isoleren van je kruipruimte doe je gewoon op een zaterdagmiddag binnen twee uurtjes en je bent binnen de kortste keren van je ongedierteplaag af!

5 tips tegen ongedierte in huis

Laat ze niet meer binnen

Wil je een nóg makkelijkere manier om het ongedierte te stoppen? Dicht dan alle kieren, gaten en openingen waar ze naar binnen komen! Als je ze tegenhoudt, komen ze niet meer binnen. Dit werkt vooral het beste tegen grotere indringers zoals muizen, ratten of een steenmarter. Soms kan het nog lastig zijn om erachter te komen waar ze zich precies verschuilen, maar er zijn wel een paar plekken waar je zoektocht kan beginnen. Kijk eerst langs de plinten van je huis, als daar gaten zitten is dat waarschijnlijk de deur van je ongewenste huisgenoot! Dit is een goed moment om zelf je plinten te vervangen!

5 tips tegen ongedierte in huis

Maak het minder gezellig

Ze komen niet voor niets bij je binnen: waarschijnlijk vinden zij jouw huis net zo gezellig als jij zelf. Maak het minder gezellig voor ze door bijvoorbeeld etensresten (eerder) op te ruimen, eten te bewaren in glazen potten of plastic bakjes. Dit zorgt ervoor dat ze geen reden hebben om bij jou op bezoek te gaan!

5 tips tegen ongedierte in huis

Vangen!

Als ze niet uit zichzelf weg willen gaan, moet je ze misschien vangen. Dit is natuurlijk erg afhankelijk waar je last van hebt, muizenvallen zijn de meest voorkomende vallen voor ongedierte. Grote kans dat je geen fan bent van de dodelijke muizenvallen (deze zijn ook niet legaal), of de muizenvallen waar het dier veel onder lijdt. Er zijn ook veel vallen op de markt waarbij het dier nog blijft leven! Ik heb zelf ooit een muis gevangen in een zelfgemaakte (diervriendelijke) muizenval, dat werkt erg goed!

5 tips tegen ongedierte in huis

Wees voorzichtig

Veel ongedierte kan je zelf bestrijden, maar soms is het beter om dit professioneel te laten doen. Heb je bijvoorbeeld te maken met een wespennest of steenmarter, dan kan je dit beter door een gespecialiseerde laten oplossen!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen