Welke shutters passen er in mijn interieurstijl?

Zoveel mensen, zoveel stijlen. Zeker als het gaat om het inrichten van je huis. Je interieur is meestal een afschildering van je persoonlijkheid en stijl. De een houdt van een rustig en minimalistisch interieur, waar de ander juist heel veel kleuren in diverse printjes gebruikt. Maar welke shutters passen er nou bij de interieurstijlen volgens de laatste woontrends? Tegenwoordig heb je moderne shutters in verschillende kleuren, dus welke past er dan het beste bij jouw interieur? Dat lees je in dit artikel!

Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is al jarenlang immens populair en is nog steeds zeer geliefd bij veel mensen. De interieurstijl kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen, waardoor het interieur tijdloos is. Vooral de lichte kleuren hout, rotan en steen doet het erg goed in dit type interieur. Houten of witte shutters passen hier heel mooi bij, maar ook shutters met een lichte/pastel kleur passen hier heel goed bij. 

Industrieel interieur

Ook het industriële interieur is de laatste jaren heel erg populair geworden! De stijl wordt gekenmerkt door robuuste en rauwe materialen met natuurlijke kleuren. De interieurstijl wordt vaak als een beetje sober gezien. Er wordt meestal gebruik gemaakt van donkere, aardse tinten zoals zwart, grijs en bruin. Over het algemeen gaan mensen in deze stijl voor een stoere, robuuste look. Welke shutters kies je dan? Zwarte shutters passen hier goed bij, maar je kunt er ook een eyecatcher van maken door te kiezen voor goud of koper. Ook kunnen shutters in het wit of donkere kleuren heel mooi staan in het interieur. Dat is afhankelijk van andere gebruikte accentkleuren in het interieur, zoals bijvoorbeeld donkergroen of antraciet. 

Bohemian interieur

Een Bohemian-stijl wordt vaak gekenmerkt door het gebruik van hout en natuurlijke materialen. Hoe robuuster het hout, hoe beter. Een mooie grote houten tafel met alle natuurlijke oneffenheden staat hier prachtig bij! Mooie houten shutters passen hier dan ook het beste bij. Combineer deze bijvoorbeeld met rotan, riet of planten en ze passen helemaal in je boho-interieur. 

Maritiem interieur

Ook het maritieme interieur is bij veel mensen geliefd. Het brengt iedere keer weer een heerlijk vakantie- en strandgevoel. Blauwtinten en wit staan in dit interieur centraal. Meestal in combinatie met natuurlijke materialen, schelpen en strandaccessoires. Met name witte shutters passen heel goed in dit interieur. Maar wanneer je witte muren hebt, kan een mooie (donker)blauwe kleur op je shutters ook zeker niet misstaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen