Rommelmarkt: een schat aan prachtige meubels en accessoires

Bij het horen van ‘rommelmarkt’ denk je al snel aan… juist ja, rommel. Maar gek genoeg blijkt het vaak de enige optie voor het vinden van die ene unieke stoel, dat authentieke kastje of dé lamp die je interieur helemaal afmaakt. Voor een zacht prijsje!

Denk bijvoorbeeld eens aan je hal: zou het niet helemaal opfleuren met een sierlijke kapstok? Of geef een twist aan je woonkamer met een mooie oude kast. De eetkamer krijgt een metamorfose met brocante houten stoelen. Of maak de kinderkamer helemaal af met een superstoer bureau uit opa’s tijd.

Rommelmarkt schatten

Rommelmarkt meubels opknappen

Het is natuurlijk wel belangrijk om door de ‘rommel’ heen te kijken. Probeer je eens voor te stellen hoe het betreffende meubel zou staan in jouw huis als het net een iets andere kleur zou hebben. De kapstok en de kast fleuren weer helemaal op na een likje verf (idee: white wash). De bekleding van een stoel of bankje kan je opnieuw (laten) stofferen. Af en toe vind je dit soort meubels zelfs al helemaal opgeknapt op de rommelmarkt.

Rommelmarkt accessoires met een verhaal

In de kraampjes liggen vaak ook ontelbare hebbedingetjes. Probeer niet te snel voorbij deze chaos te wandelen, want voor je het weet ligt daar net die ene must-have voor je (landelijke) keuken: een koffiemolen, emaille schalen, een rek met ouderwetse keukenhulpjes, oma’s weckpotten of een dienblad bekleed met delfts blauwe tegeltjes. Ze hebben allemaal hun functie vervuld en dragen hun sporen met zich mee.

Maar: overdrijf niet

Meestal is zo’n meubelstuk heel dominant in de kamer of hal: het trekt meteen alle aandacht. Dit is hartstikke goed, maar zorg er dan wel voor dat het andere interieur zorgt voor rust.

Ook jouw rommel is heel wat waard

Ben je uitgekeken op je oude meubilair? Gooi het dan niet zomaar weg, maar breng het naar de kringloop of de rommelmarkt. Dan heb je meteen een goed excuus om ook de zolder eens op te ruimen! De rommel van vandaag is immers het antiek van de toekomst.

Neem een vriend of vriendin mee en je zult versteld staan dat een dagje verkopen nog leuk is ook. Daarnaast levert het nog aardig wat geld op dat je weer kan besteden aan iets nieuws… of juist dat leuke ‘antieke’ kastje van het kraampje naast je.

Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen