Knutselen met wasknijpers als woonaccessoire

Wasknijpers saai? Integendeel! Vooral als je er één van onderstaande ideeën op loslaat. Door te knutselen met wasknijpers geef je een originele twist aan je interieur of cadeau. En het staat nog mooi ook! Bekijk hier alvast wat voorbeelden.

Knutselen met wasknijpers: ideeën om te versieren

knutselen met wasknijpersGebruik (een combinatie van) de volgende decoratiemogelijkheden om één van de zijden van de wasknijper te versieren.

 • masking tape
 • decoratielint
 • stickers
 • stempels
 • een simpele stift (met je eigen handschrift)

Versier het eventueel verder door middel van strikjes, papieren bloemetjes, studs of andere decoratie.

Ideeën hoe je versierde wasknijpers gebruikt

Hang een mooi lint of sisaltouw aan de kast, in de keuken of hal en bevestig de wasknijpers inclusief mooie foto’s, afbeeldingen of spreuken (het liefst in dezelfde kleurstijl).

Cadeau met wasknijper(Kleine) wasknijpers zijn ook erg origineel als cadeauidee. Plak ze met dubbelzijdig plakband op het cadeautje. Klem er een naamkaartje of wens in, zodat je een persoonlijk tintje meegeeft. Of gebruik ze als naamkaarthouder tijdens een etentje met vrienden.

Ben je op zoek naar nieuwe magneten op je koelkast of magneetbord? Heel simpel: plak een zelfklevend rechthoekig magneetje op de achterkant van de versierde wasknijper. Indien je geen magneetjes van de goede afmeting kan vinden, koop dan magneetband. Dit knip je gemakkelijk in de juiste grootte.

Er zijn talloze voorbeelden, maar bekijk eens deze wasknijper foto’s voor een duidelijk overzicht.

Heb jij nog leuke en originele ideeën over het knutselen met wasknijpers? Laat het de lezers weten via een reactie hieronder. Dank je!

 

1 reactie

 1. hoi,

  wat een leuke ideeen hier op de site.
  Op mijn eigen site heb ik ook een aantal voorbeelden van nostalgische wasknijpers,
  veel kijkplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen