Veldboeket: inspirerende foto’s en tips

Dé nieuwe trend in bloemenland: het veldboeket. Een prachtige combinatie van diverse wilde (veld)bloemen, meestal in de meest uiteenlopende kleuren. Het is niet alleen erg populair als bruidsboeket, ook is het veldboeket een echte zomerse eyecatcher in je huis. Iedereen wordt er gegarandeerd vrolijk van!

Kijk eens naar al deze veldboeketten op Pinterest. Hoe zorg je ervoor dat je zelf zo’n mooi exemplaar in huis haalt?

Veldboeket plukken

VeldboeketKijk eens om je heen. Je kunt paardenbloemen, boterbloemen, korenbloemen, margrietjes en sint janskruid vaak zomaar langs de kant van de weg plukken. Let er wel op dat je zeker weet dat je de bloemen mág plukken! 🙂

Gebruik geen blad, maar zoveel mogelijk kleur. Wikkel de bloemen met een stuk sisaltouw, lint of ijzerdraad bij elkaar (een elastiekje is het nèt niet). Zet het in een simpel glazen vaasje, emaille kannetje of juist een robuuste pot, eventueel in een bijpassende felle kleur. Geef het een mooie plek zonder al te veel andere accessoires eromheen, dan komt het veldboeket het meest tot zijn recht.

Veldboeket kweken

De ‘wilde’ bloemen zelf zaaien en kweken is gemakkelijker dan je denkt. Gebruik een stukje border van je tuin, een grote bloempot of bloembak. Binnen een maand of twee kan je al een mooi bosje plukken! Kijk goed naar de instructies op de verpakking van de zaadjes.

Grappig is dat sommige bloemen eetbaar zijn, zoals viooltjes, klaprozen en korenbloemen. Op die manier maak je een gewoon gerecht – zoals een salade – heel bijzonder. Maar… kan je nog wel twee maanden wachten?

Veldboeket kopen (euh, maken)

Rijd even langs de bloemenwinkel of het tuincentrum en kies eventueel losse bloemen waar jij zelf jouw eigen boeket van maakt. Wanneer je er de hele zomer van wilt genieten, haal dan gerust wat kunstbloemen in huis. Tegenwoordig zijn ze bijna niet van de echte versies te onderscheiden.

Veldboeket

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen