Jacuzzi in jouw woning een goed idee? 5 tips voor jacuzzi in de tuin of woning!

Jacuzzi in jouw woning een goed idee? 5 tips voor jacuzzi in de tuin of woning!

Overweeg jij om een jacuzzi aan te schaffen voor in jouw woning of in je tuin? Dan zijn er een aantal dingen die goed zijn om te weten en om uit te zoeken voordat je echt tot een aankoop overgaat. Je wil immers wel meteen de juiste jacuzzi kopen die goed past bij jouw woning of tuin. In dit artikel geven we je 5 tips bij de aankoop van een jacuzzi voor je tuin of je huis!

1. Wat voor jacuzzi past bij jou?

Ten eerste is het belangrijk om te weten welke soort jacuzzi het beste bij jou past. Jacuzzi is namelijk een merknaam waar meerdere soorten producten onder vallen. Veel mensen staan hier in eerste instantie niet bij stil, waardoor ze maar wat kopen. Natuurlijk is het fijn als je een jacuzzi met voordeel kunt kopen, maar dan moet het wel de juiste zijn voor jouw situatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een bubbelbad, een hottub of een opblaasbare jacuzzi. Een bubbelbad is uiteraard het meest geschikt als je een jacuzzi in je woning wil. Deze kun je gewoon laten installeren in je badkamer. Een opblaasbare jacuzzi is ideaal als je geen mega hoog budget hebt en je de jacuzzi toch vooral in de zomermaanden wil gebruiken in je tuin. Een hottub is een luxe versie van de jacuzzi die je zowel binnen als buiten kunt plaatsen en die je het hele jaar door kunt gebruiken. 

2. Hoeveel kost een jacuzzi?

Wil je een zwemspa kopen voor in de tuin? Dan kost dat je gemiddeld tussen de 400 en 9000 euro, als je tenminste kiest voor een bubbelbad of een hottub. Een opblaasbare jacuzzi kun je soms wel tegen een lagere prijs vinden. Het is dan verstandig om te zoeken bij uitverkopen, bijvoorbeeld bij bouwmarkten. 

3. Hoe onderhoud je een jacuzzi? 

Het onderhouden van je jacuzzi is erg belangrijk als je er lang plezier van wil hebben. Ververs regelmatig het water, zorg voor de optimale pH-waarde, gebruik chloortabletten voor het schoonhouden van de jacuzzi en dek de jacuzzi af als je hem niet gebruikt. 

4. Heb je een vergunning nodig? 

In sommige gevallen is het verplicht om een bepaalde vergunning te hebben als je een jacuzzi in je tuin gaat plaatsen. Deze vergunning kun je aanvragen bij de gemeente. Weet je niet zeker of je wel of niet een vergunning nodig hebt? Vraag dit dan voor de zekerheid na bij de gemeente om een boete te voorkomen. 

5. Waar koop jij jouw jacuzzi?

Je kunt een jacuzzi op meerdere plekken kopen. Een opblaasbare jacuzzi kun je eenvoudig aanschaffen bij een bouwmarkt of een woonwinkel. Gaat het om een bubbelbad of een vaste jacuzzi, dan wordt het al een ingewikkelder verhaal. Deze moet je namelijk laten plaatsen door een specialist. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen