Is jouw woning wel goed geïsoleerd?

Is jouw woning wel goed geïsoleerd?

Het is voor veel mensen een hele klus om de vaste lasten nog te kunnen betalen, nu de energiekosten zo hard stijgen. Je kunt daarom de verwarming een graadje lager zetten, maar er is meer mogelijk. Als je namelijk wilt zorgen dat je niet alleen nu, maar ook op de lange termijn veel kosten op je energierekening bespaart, dan kun je je woning laten isoleren. Dit is een van de beste besparingen die je kunt doen. Ten eerste merk je gelijk resultaat omdat je met veel minder energie je woning aangenaam warm kunt maken terwijl de warmte ook nog eens langer blijft hangen. Ten tweede wordt je woning meer waard wanneer je deze goed geïsoleerd hebt. Wij leggen je in dit artikel uit welke vormen van isolatie je kunt toepassen wil je graag snel resultaat boeken.

Begin met je muren 

Oude huizen hebben vaak weinig isolatie, maar veel mogelijkheden om isolatie aan te brengen. Vanaf de jaren 1920 werden in Nederland woningen met spouwmuren gebouwd. Dat houdt in dat je een dubbele muur bouwt, dat is steviger maar ook, gezien die tijd, beter isolerend dan een enkele muur. Tegenwoordig kun je de ruimte tussen deze dubbele muur opvullen met spouwmuurisolatie. Omdat een muur vaak een van de grootste oppervlakten van de woning is, zul je merken dat je hierdoor heel veel geld kunt besparen. Je huis zal ook aangenamer aanvoelen qua temperatuur en dus is dit een investering die zichzelf heel snel kan terugverdienen. 

Nooit meer last van koude voeten 

Een ander zeer groot oppervlakte in je huis, is de vloer. Als je een woning op de begaande grond hebt, dan kun je kijken of je ook vloerisolatie wilt gaan aanbrengen. Het ligt er even aan welk soort vloer je hebt, maar de meeste huizen hebben een kruipruimte. Deze ruimte kun je opvullen met diverse soorten isolatie. Informeer even bij je leverancier wat het beste is voor jouw woning. Deze kan je precies vertellen welke keuzes je hebt en welke kosten dit met zich meebrengt. 

Wat kun je verder nog doen? 

Je woning van isolatie voorzien, kan op heel veel manieren. Nu je de grootste onderdelen van je woning van isolatie hebt voorzien, kun je eens kijken of je ramen voldoende warmte vasthouden. Enkel glas is niet meer van deze tijd, dus mocht je nog geen dubbele beglazing hebben, dan kun je dit eens overwegen. Mocht je bang zijn over de kosten die je moet maken, onthoud dan dat je dit geld hoe dan ook kwijt was geweest. Geef je nu wat extra uit, dan kun je gelijk beginnen met besparen. Je woning voorzien van isolatie is daarom een van de beste investeringen die je kunt doen. Bekijk daarom even wat jij kunt doen om jouw energierekening fors te laten dalen. 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen