Wat past in jouw woonkamer?

Wat past in jouw woonkamer?

Het is een nieuw seizoen en wellicht tijd voor een make-over in je huis. Niets is zo leuk om te gaan shoppen voor nieuwe interieurspullen. Wil jij dat jouw woonkamer weer helemaal up-to-date is? Dan kan je je woonkamer inrichten volgens de nieuwste trend. Het is dan handig om te weten wat de decoratietrends zijn voor het komende jaar. Wat is in de mode op het moment? Wij geven je een aantal handige tips.

Houten accessoires en meubels

Houten meubels zijn nu al enkele jaren zeer populair als woondecoratie. Dat zie je ook terug in de wanddecoratie voor een woonkamer. Een reden hiervoor is dat het een natuurlijker gevoel geeft in woonruimte en daarbij een authentieke uitstraling geeft. Houten meubels hebben het voordeel dat ze duurzaam, tijdloos en ook gebruiksvriendelijk zijn. Alhoewel houten meubels vaak duurder zijn dan andere soortgelijke meubels gemaakt van andere materialen, is het hout vaak van hoge kwaliteit waardoor het jaren mee kan gaan en je dus uiteindelijk geld bespaart. Houten meubels kunnen op verschillende manieren worden benadrukt, lichte kleuren in de lente geven bijvoorbeeld een luchtige sfeer aan de gehele woonruimte. Terwijl donkere houten meubels juist een grote ruimte kleiner en warmer doen lijken. Daarnaast is hout goed te combineren met andere spullen. Hout past namelijk over al bij, zo kun je hout combineren met staal, leer, beton of juist zachte stoffen zoals velours. 

Gezelligheid met warme stoffen

Een andere trend die ook past bij het winterseizoen is warme kleuren en stoffen. Velours is een stof die je de laatste jaren weer veel ziet. Waar velours meubelen vroeger ouderwets waren is het nu hip en happening. Denk bijvoorbeeld aan een mooie velours bank of leunstoel. Met een paar heerlijke kussens en een plaid erop is het een plek waar je graag relaxt. Let wel op dat je je schoenen eerst goed hebt drooggemaakt op een droogloopmat, anders zitten er snel vlekken op je bank. Wil er ervoor zorgen dat een deurmat past bij jouw inrichting, dan kan je er voor kiezen om een deurmat bedrukken met een leuke print. Wil je wat kleinere accessoires kopen om het gezellig te maken? Je ziet tegenwoordig ook veel kussens in bijzondere stoffen, denk aan kussens met franjes, veren of stoffen zoals  brokaat en fluweel. Kussens zijn niet alleen comfortabel, maar ze zorgen ook nog eens voor een gezellige en warme uitstraling in huis. 

Planten & groen

Ook de groene trend zet ook dit jaar weer door. Planten maken een steeds groter deel uit van onze leef- en woonruimtes. Het ideaal is om er zo veel mogelijk te hebben, want hoe meer groen, hoe beter! Heb je geen groene vingers? Geen probleem! Er zijn genoeg andere manieren om groen in je interieur te verwerken zoals gebruik van droogbloemen. Zo maak je met de wanddecoratie woonkamer en andere accessoires jouw huis helemaal als een thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen