De voor- en nadelen van pvc vloeren

De voor- en nadelen van pvc vloeren

Ga je verhuizen of is de vloer in je huidige woning aan vervanging toe? Dan wil je natuurlijk wel voor een soort vloer kiezen die lang meegaat en goed bij jou en jouw woonsituatie past. Pvc vloeren zijn vandaag de dag een erg populaire optie, zowel voor huur- als koophuizen. Maar waarom zijn deze vloeren dan zo geliefd? En is pvc voor iedereen een goede keuze? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van pvc vloeren voor je op een rij!

Wat is een pvc vloer? 

Pvc vloeren zijn houtvrije vloeren die wel erg op een houten vloer kunnen lijken. De vloeren zijn in plaats daarvan gemaakt van kunststof en bevatten verschillende lagen. Dankzij de huidige technieken van het produceren van de vloeren, zijn pvc vloeren eigenlijk bijna niet meer te onderscheiden van houten vloeren. Dit betekent dat het hele chique vloeren zijn, die wel een stuk goedkoper en makkelijker te onderhouden zijn dan echte houten vloeren. 

De voordelen van een pvc vloer 

Een pvc vloer heeft meer voor- dan nadelen, daarom is het vandaag de dag ook een veelgekozen soort vloer. Pvc vloeren zijn erg sterke vloeren, steviger dan vloeren van vinyl of laminaat. Dit betekent dus ook dat de vloeren erg lang meegaan en niet snel beschadigd zullen raken. Een pvc vloer is dus een duurzame keuze voor in je woning, ook als jij jouw huis verhuurd. Het materiaal heeft een goede slijtlaag, waardoor de vloer niet snel scheuren of deuken zal krijgen. Daarnaast is pvc makkelijk te onderhouden, aangezien het een glad oppervlak heeft. De structuur van de vloer zorgt ervoor dat deze goed tegen vocht en water kan, in tegenstelling tot laminaat. Voor het onderhouden van een pvc vloer hoef je niet meer te doen dan regelmatig stofzuigen en dweilen. Ten slotte zijn pvc vloeren erg geluidsdempend. Dit maakt het materiaal een populaire keuze voor appartementsgebouwen. Als je een pvc vloer gaat laten leggen, laat dit dan doen door een specialist, zoals Martijn de Wit Vloeren. Zo weet je zeker dat je een vloer van hoge kwaliteit aanschaft! 

Nadelen van een pvc vloer

Een pvc vloer heeft ook enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat een pvc vloer over het algemeen wat duurder is dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl. De reden voor die hogere prijs is de duurzaamheid en kwaliteit van het materiaal. Je betaalt dus wel wat meer, maar de vloer gaat waarschijnlijk ook een stuk langer mee dan andere materialen. Een ander nadeel van pvc is dat het om een egale basisvloer vraagt. Ligt er geen egale basis, dan zal de vloer ook niet recht komen te liggen. Het is daarom belangrijk dat je onder de pvc vloer een egale basis ligt van beton, anhydriet of zandcement. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen