Waarom, wat, hoe, hemelbed!

hemelbed

Jouw slaapkamer is een plek die je graag gezellig en sfeervol maakt. Dit kun je doen op allerlei verschillende manieren. De afgelopen jaren is er een nieuwe trend bijgekomen, het hemelbed. 

Deze manier van het bed versieren is eigenlijk niet nieuw, in de middeleeuwen werden deze bedden al gemaakt voor mensen met veel geld, vooral voor het extra mooi maken van de slaapkamer maar ook voor de privacy. Deze stijl van bedden zijn dus erg populair en je kunt de op allerlei verschillende manieren tegenkomen. In dit artikel lees je hier meer over.

Hemelbed in allerlei stijlen

Het stijlen van jouw bed was nog nooit zo makkelijk geweest. Het maken of kopen van een hemelbed geeft direct een leuke sfeer aan jouw slaapkamer en het bed-gedeelte.

Dit soort bedden vind je in allerlei stijlen dus ook in jouw slaapkamer past een hemelbed.

Hemelbedden kun je allereerst in allerlei materialen kopen of maken. Denk aan een paar stalen rails die je aan de muur of aan het plafond hangt en hier mooie linnen of katoenen gordijnen aan hangt. 

Daarnaast kun je natuurlijk ook van een natuurlijke stijl houden en kiezen voor hout of bamboe voor het frame. Het frame kan daarbij allerlei vormen aannemen. Het kan een geheel frame zijn om het hele bed heen van boven naar onder of juist enkel een klein stukje bij het hoofdeinde. Maar ook alleen reels van hoofd tot voeteneind of losse delen bij zowel het hoofdeinde als het voeteneinde kan het bed een overkapping (hemel) geven.

De uitstraling van het bed

Het gebruiken van een ‘overkapping’ voor je bed is dus een eeuwenoude manier van het decoreren van de slaapkamer en het bed. Op deze manier geeft je het bed een chique, privé uitstraling en wordt jouw bed meer een kleine troon in plaats van alleen een bedframe met een matras erop. 

Zelf een hemelbed maken

Zoals besproken in voorgaande stukjes zijn er verschillende manier en stijlen van hemelbedden.

En natuurlijk kun je deze constructie ook zelf in elkaar zetten. Gebruik van tevoren internet of websites van woonwinkels als inspiratie en bekijk ook de stijl van jouw gehele slaapkamer. 

Aan de hand van jouw stijl, bijvoorbeeld natuurlijk of industrieel, kun je jouw materialen gaan kiezen. In eerdere voorbeelden werden staal en hout of bamboe als erg geschikte materialen laten zien. Maar ook kunststof of rvs zijn materialen die je goed kunt gebruiken voor het zelf maken van een hemelbed.

Als jij weet welk materiaal je wint gebruiken is het ook verstandig om te weten wat voor soort hemelbed je wilt gaan maken. Deze kunnen verschillen in grootte, hoogte of hoeveelheid afscherming. In het geval je deze maten hebt bedacht en gemeten kun je beginnen met bouwen.

Vaak is het leuk om een gordijntje aan het frame te maken dus is het handig om deze eerst te bevestigen aan de balken of reels. Kun je het frame gaan optuigen en gaten gaan boren waar nodig is. Zorg dat de gate groot genoeg zijn om ook nog wat gewicht van de gordijnen of eventuele andere accessoires te dragen. Tuig jouw hemelbed op en geniet van jouw koninklijke plekje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen