Handige voorwerpen voor bij het verhuizen

Handige voorwerpen voor bij het verhuizen

Verhuizen brengt vaak de nodige stress met zich mee. Je moet aan allerlei zaken denken en moet met verschillende zaken rekening houden. Het is dus niet voor niets dat veel mensen verhuizen als hectisch en ingrijpend ervaren. Ga je verhuizen of ben je van plan om op termijn te verhuizen? Zorg dan voor de juiste voorbereiding. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Wij hebben alvast een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je mogelijk kunt gebruiken. Wellicht heb je bijvoorbeeld zelf namelijk nog helemaal niet aan verhuisdekens en het huren van een verhuislift gedacht. 

Schade voorkomen 

Helaas komt het regelmatig voor dat er tijdens het verhuizen schade optreedt aan meubelstukken.. Het is belangrijk dat je dit voorkomt. Je wilt immers niet dat het erfstuk van je overleden oma kapot aankomt in je nieuwe woning of appartement. Het voorkomen aan schade aan meubelstukken tijdens het verhuizen kun je onder andere doen door verhuisdekens aan te schaffen. Deze dekens zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen waardoor je met zo’n deken ook heel gemakkelijk je antieke dressoir kunt beschermen. Overigens zijn verhuisdekens niet alleen handig tijdens het verhuizen. Ook wanneer je gaat verbouwen en je meubels tijdelijk opslaat in een garagebox zijn deze dekens onmisbaar.

Breng etiketten aan

Wanneer je gaat verhuizen zullen de dozen met servies, boeken, kleding, speelgoed, et cetera vast en zeker opgestapeld staan in een lege ruimte in je huidige woning. Let er altijd op dat wanneer je een doos inpakt, je ook op deze doos schrijft wat er in zit. En wanneer je dan toch bezig bent, kun je misschien ook alvast even op de dozen noteren in welke ruimte in je nieuwe woning deze straks mag komen te staan. Er is namelijk niets zo vervelend dan dat er steeds aan je gevraagd wordt wat waar moet komen te staan wanneer jij zelf druk bezig bent met het inrichten van de keuken. 

Vraag hulp

Sommige meubelstukken zijn te zwaar om in je eentje of met z’n tweeën te tillen. Daarnaast zijn een paar extra handen tijdens het verhuizen altijd mooi meegenomen. Ga je verhuizen? Vraag dan hulp! Samen kun je vaak meer dan alleen. En weet je nog niet precies hoe je jouw nieuwe woonkamer in wilt richten? Vraag het! Het plaatsen van je dressoir achter de bank is misschien helemaal nog niet zo’n gek idee. Wil je vrienden of familie niet lastig vallen omdat je gaat verhuizen? Dan kun je altijd een beroep doen op een professioneel verhuisbedrijf. De verhuizers die bij zo’n bedrijf werken hebben altijd allerlei handige voorwerpen voor bij het verhuizen bij zich. Denk bijvoorbeeld aan een ‘hondje’, verhuislift, steekwagentje en verhuisdekens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen