Het dressoir achter de bank plaatsen

Het dressoir achter de bank plaatsen

De indeling van een woonkamer kan vaak nogal standaard zijn. De meeste mensen hebben de bank tegen de muur geplaatst met daar tegenover de televisie en in het middel een vloerkleed en een salontafel. Dit is voor velen de standaard, maar natuurlijk kun je dit ook op een leuke manier anders doen. Zo is het plaatsen van een dressoir achter de bank iets waardoor de kamer anders wordt verdeeld en de indeling weer een andere twist krijgt.

Verander de verdeling van de ruimte

Door het plaatsen van een dressoir achter de bank kun je de ruimte op een hele andere manier indelen. Een dressoir sluit de bank met de televisie af  van de rest van de woonkamer. Dit leidt tot een betere verdeling van de ruimte. Het is erg fijn om met een dressoir weer ruimte te kunnen maken van iets wat oorspronkelijk één kamer zou zijn.

Bij vele woonwinkels zie je regelmatig een uitgelichte hoek met een aantal . Er zijn allerlei verschillende soorten dressoirs. Dit wordt gedaan om extra aandacht te schenken aan bepaalde producten. De uitgelichte producten zijn vaak het populairst en zelfs tegen een actieprijs af te halen.

Maak gebruik van extra ruimte

Door het feit dat de bank nu in het zicht staat zul je de achterkant van de bank graag efficiënt gebruiken. Met het gebruik van een dressoir kun je deze ruimte middenin de kamer toch efficiënt gebruiken. In en op het dressoir kun je bijvoorbeeld vazen, fotolijstjes en natuurlijk genoeg spullen opbergen. Op die manier kun je een mooi tafelboek op het dressoir leggen waar je af en toe in kunt bladeren. Deze boeken hebben vaak een thema zoals een bepaald merk of een reportage van een fotograaf. Daarentegen is het dressoir ook een goede plek om dingen als kookboeken, tafelkleden of een servies op te bergen. 

Speelgoed van de kinderen opbergen

Een woonkamer met rondslingerend speelgoed is geen onbekend beeld. In een dressoir kun je mooie manden neerzetten met alle speelgoed van de kinderen en kun je dit netjes opbergen. Zo hoeft het bezoek niet te struikelen over achtergebleven speeltjes, maar zijn deze opgeborgen en uit het zicht. Dit zorgt voor een opgeruimde woonkamer en natuurlijk voegt het toe aan het gevoel van rust.

De inrichting volgens jouw stijl

De woonwinkels hebben vele verschillende stijlen, kleuren en materialen als je gaat voor een dressoir. Het inrichten van de woonkamer gaat dus compleet volgens jouw eigen ingeving. Je kunt zelf kijken welke meubels een goede toevoeging zijn voor het interieur. Zo zijn er dressoirs die van hout zijn, dus een hele natuurlijke look heeft. Daarnaast zijn er ook dressoirs die van metaal zijn die juist een industriële look geeft. Daarbij kun je zelf kiezen of het dressoir open is of met deurtjes en hoeveel deuren en wat voor deuren dit zijn. Je kunt bijna alles zelf kiezen.

Een dressoir is niet veel meer dan een langwerpige kast horizontaal, op een paar poten. Dus als je houdt van zelf klussen kun je deze ook makkelijk zelf maken en kun je natuurlijk de materialen, het formaat, de handgreepjes etcetera allemaal zelf kiezen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen