Zo maak jij jouw huis helemaal klaar voor de donkere dagen

Zo maak jij jouw huis helemaal klaar voor de donkere dagen

Het zonnetje schijnt nu nog lekker buiten, maar het wordt alweer steeds vroeger donker. We weten allemaal wat dat betekent: het najaar staat op de stoep. Of je er nu van houdt of niet, we komen er niet onderuit. Aangezien we de komende maanden veel tijd door gaan brengen binnenshuis, is dat natuurlijk hét moment om je huis wat meer sfeer te geven. Dat kun je op een hoop manieren doen. In dit artikel geven we je de beste tips om jouw huis klaar te maken voor de donkere dagen!

Sfeer maken met een lekker geurtje in huis

Een ideale manier om meer sfeer aan je huis te geven, is door gebruik te maken van sfeervolle geuren die bij het seizoen horen. Denk bijvoorbeeld aan kaneel, appeltaart, vanille, sandelhout, dennenboom, enzovoorts. Die geuren zullen je meteen helemaal in de herfstsfeer brengen en je laten verlangen naar de leuke kanten van dit seizoen: gezellig op de bank zitten onder een dekentje, spelletjes spelen met het gezin, films kijken en natuurlijk door het bos lopen, tussen vallende herfstbladeren, op zoek naar eikels en kastanjes. Je kunt makkelijk sfeervolle geuren verspreiden in je woonkamer met behulp van stijlvolle aroma diffusers, maar je kunt ook kiezen voor geurkaarsen of geurstokjes. Wil je toch het liefst gebruik maken van een diffuser? Dan kun je die vullen met geurstokjes of natuurlijke etherische olie voor de geur.

Zo maak jij jouw huis helemaal klaar voor de donkere dagen

Je huis sfeervol decoreren

Nu het najaar weer op de stoep staat, is het tijd om de zomerse decoraties in je huis weg te halen en te vervangen door gezellige najaarsdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan kastanjes en eikels, of mooie gekleurde herfstbladeren. Mocht je kinderen hebben, dan is het erg leuk om van de eikels en kastanjes poppetjes te maken. Ideaal als sfeermaker in huis! Voor Halloween is het natuurlijk gaaf om pompoenen in huis te halen en er eventueel gezichten in te maken. Dat is leuk als je van een wat griezelige, maar toch gezellige sfeer houdt. Ten slotte is het heerlijk om de banken in je huis te vullen met zachte kussens en warme fleece dekens. Dat is niet alleen fijn als je een rustige avond op de bank hebt, het ziet er ook nog eens erg sfeervol uit!

Het is weer tijd voor pumpkin spice

Wil je echt helemaal in de herfstsfeer komen? Dan kun je dat natuurlijk het beste doen door middel van warme dranken en winterse gerechten. De laatste jaren is vooral de Pumpkin Spice Latte een erg populair herfstdrankje geworden, of wat dacht je van glühwein? Combineer dat met een heerlijke stoofpot of een stuk wildvlees, en je bent helemaal klaar voor de herfst en winter. 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen