Foto’s in een fles

Een origineel en persoonlijk decoratie-idee voor thuis: jouw foto’s in een fles! Zet ze op een rijtje op een plank in de keuken, hal, slaapkamer of woonkamer. Wie heeft nog fotolijstjes nodig?

Foto's in een flesFoto’s in een fles: zo doe je dat

Ga allereerst op jacht naar leuke flesjes. Je vindt ze in diverse woonwinkels, maar helaas zijn ze dan vrij duur. Een beter alternatief is de rommelmarkt: een schat aan diverse flesjes uit grootmoeders tijd die perfect in jouw huis passen. Een assortiment van verschillende maten en groottes is het leukst. Wit glas is prima, maar varieer ook eens met wat kleur, zoals oud groen, licht blauw of licht roze.

Foto's in potjes

Kies van allerlei personen en/of leuke momenten een foto uit. Of zoek leuke plaatjes op internet. Plaats er een kleurfilter overheen, zoals sepia of zwart-wit (vooral als je gekleurd glas gebruikt). Kies welke foto in welk flesje past en print de betreffende foto vervolgens in de goede lengte uit. Rol de foto op en schuif het in de fles.

Kaarsje in potExtra ideeën

Deze ideeën geven je extra inspiratie:

  • Als je een pot gebruikt in plaats van een fles, is er misschien nog ruimte voor een waxinelichtje. Zorg dan wel dat de vlam niet bij de foto kan komen! Plak de foto goed vast aan de rand van de pot en zet het waxinelichtje in een apart glaasje in de pot.
  • Een extra leuk effect creëer je door de foto’s te lamineren en vervolgens het flesje te vullen met water. Zet er een klein bloemetje in voor een feestelijk tintje.
  • Indien je liever geen foto’s gebruikt, print dan bijvoorbeeld teksten van een gedicht uit of tekeningen van symbolen (hart, ster, hand, kaarsje, etc).
  • Bind een touwtje of lint om de hals van het flesje.
  • Kijk ook eens op Pinterest voor meer inspiratiefoto’s!

Heb je aanvullingen of extra tips voor foto’s in een fles? Deel ze met alle lezers via onderstaand reactieformulier.
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

Mandje foto in fles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen