Hangstoel: de nieuwe trend voor in huis

HangstoelRelaxen… Heb je al eens gedacht aan een hangstoel? Daarmee kan je ook bij weinig ruimte heerlijk ontspannen!

Een hangstoel binnen ophangen wordt steeds populairder. En terecht, want zo’n stoel is compact en past dus perfect in vrijwel elke woonkamer. Daarmee ben je niet alleen trendy, maar ook uniek. Het zal veel positieve reacties opleveren. 🙂

Ondanks het compacte design, heb je voldoende zitruimte. Er zijn verschillende maten: in de relatief grote ‘lounger’ kan je zelfs helemaal wegkruipen!

Hangstoel ophangen: verschillende manieren

Het ophangen is helemaal niet moeilijk. Er zijn veel verschillende ophangsets beschikbaar. Hiermee kun je de hangstoel eenvoudig ophangen.

Met name de ophangmogelijkheden voor in huis zijn divers:

  • Wandhaak
  • Speciale ophanghaak. Deze is relatief duur, maar gemaakt van roestvrijstaal: een kwalitatief goed product.
  • Veer: plaats deze tussen de ophanghaak en de hangstoel. Dat komt het comfort ten goede, aangezien de hangstoel met je meeveert als je gaat zitten.

Hangstoel ophangen: hoe hoog?Hangstoel ophangen

Let tijdens het ophangen goed op de hoogte. De stoel moet op een hoogte van ongeveer 2,20 – 2,30 meter hangen. Daarbij hangt deze ongeveer 40 centimeter boven de grond. Dat is belangrijk, omdat een hangstoel nog ongeveer 10% uitrekt wanneer je gaat zitten. Je wilt natuurlijk niet op de grond zitten!

Is de ruimte hoger dan 2,20 – 2,30 meter? Geen probleem. In dat geval kan de hangstoel altijd langer worden gemaakt met behulp van karabijnhaken, touw, kettingen of een veer.

Is de ruimte juist veel lager? Dan kan je ervoor kiezen om de spreidstok ertussenuit te halen. Je kunt de stoel dan met twee bevestigingspunten aan het plafond vastmaken. Zo past het dus altijd in je woonkamer.

Aanbieder van hangstoelen: DeHangmat.nl

Dit artikel over de hangstoel is geschreven door DeHangmat.nl. Hier vind je tientallen hangstoelen in diverse kleuren & groottes, maar ook alle soorten (kant en klare) bevestigingsmaterialen.

Wil je andere lezers laten weten wat je van de informatie in dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Of heb je aanvullende tips? Deel het met ons via onderstaand reactieformulier. Bedankt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen