Fotohart in de slaapkamer

Uitgekeken op die saaie slaapkamermuur of de standaard canvaslijst aan het hoofdeind van je bed? Maak een fotocollage van meerdere foto’s in de vorm van een hart. Zo’n fotohart is origineel en ontzettend persoonlijk!

Fotohart makenFotohart slaapkamer

Ga eerst op zoek naar mooie en waardevolle foto’s uit je (computer)archief. Kies de foto’s die je wilt, alleen jij ziet ze immers in de slaapkamer.

Druk de foto’s af in dezelfde kleurtoon, zoals zwart-wit of sepia. Dit zorgt voor een rustig effect in de slaapkamer. Leg ze vervolgens op tafel of de vloer neer in een hartvorm om te bekijken wat de mooiste verdeling is. Dit kan nog best een puzzelwerkje zijn, dus neem de tijd!

Er zijn twee opties om zo’n fotohart te maken:

  • Losse fotolijstjes: verdeel de foto’s over fotolijstjes in diverse formaten, maar wel in dezelfde kleur. Hang ze op met spijkertjes of sterk dubbelzijdig tape.
  • Losse foto’s: plak ze op een hartvormig stuk dik karton zonder te knoeien met plak. Druk het minimaal 24 uur goed aan met bijvoorbeeld wat zware boeken, om te voorkomen dat het karton kromtrekt. Zorg ervoor dat er geen karton meer zichtbaar is.

Andere ideeën voor fotoharten

Fotohart zwartWellicht inspireren de volgende ideeën je ook:

  • Gebruik een andere vorm, zoals een ster, vierkant of rechthoek.
  • Omlijst de collage met een grote fotolijst. Extra chique als je sepia foto’s gebruikt in combinatie met een witte klassieke lijst.
  • Liever niet met een schaar en plak aan de slag? Maak dan een digitale fotocollage in Picasa. Dit is gemakkelijker dan je denkt!
  • Maak meerdere kleine collages van dezelfde vorm en hang ze naast elkaar.
  • Bevestig een plank tegen de muur en zet er fotolijsten in dezelfde grootte en kleur op.
  • Bekijk onze overige fotohart ideeën op Pinterest.

Heb je aanvullingen of extra tips voor het maken van een fotohart of ander type fotocollage? Deel ze met alle lezers via onderstaand reactieformulier.
Ps. Wil je andere lezers laten weten wat je van dit artikel vindt? Geef je anonieme stem (één tot vijf sterren) bovenin dit artikel. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen