Hoe kies je een goed en stevig matras?

Hoe kies je een goed en stevig matras?

Het kiezen van een nieuw matras is makkelijker gezegd dan gedaan. Hieronder worden daarom een aantal tips genoemd waar jij rekening mee kunt houden op het moment dat je een nieuw matras wilt kopen. Wist je trouwens dat het beste matras helemaal niet bestaat? Iedereen heeft namelijk zijn of haar eigen voorkeuren voor een matras. Daarnaast hangt dit ook nog eens af van de persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan het ligcomfort en de temperatuurregeling. Deze zijn afhankelijk van het individu zelf en zijn of haar slaapgedrag. Ga je voor een kindermatras of een volwassen matras op pad naar het matrasatelier? Zorg ervoor dat je van tevoren goed weet wat je precies wilt en welke afmetingen jouw matras moet hebben.

Houd rekening met de prijs van een matras

Een matras is vaak niet een goedkope aanschaf. Voor een stevig en goed matras betaal je ook vaak een redelijke prijs die relatief hoog is. Toch wil je natuurlijk niet het gevoel hebben dat je te veel betaalt voor je matras. Aan de andere kant is het goed om te onthouden dat een matras een belangrijk deel van ons leven. Je spendeert namelijk zo’n één derde van je leven in bed. Het kopen van een goed matras voor een hogere prijs is daarom geen overbodige luxe. Bovendien kan het ook klachten voorkomen. Zorg er daarom voor dat je van tevoren al geïnformeerd bent door de beddenzaak. Hierdoor kun je een goede, bewuste keuze maken voor hopelijk een redelijke prijs.

Ga je voor hygiëne? Kijk dan naar de wasbaarheid

Ten tweede is het enorm belangrijk om te kijken naar de wasbaarheid van de tijk. Dit is vooral belangrijk wanneer er sprake is van allergie in jouw gezin. Daarnaast is het natuurlijk ook voor de hygiëne zelf fijn om de optie te hebben om jouw tijk te kunnen reinigen. Wist je dat je zonder een losse tijk het matras moet laten reinigen door een professioneel iemand? Je bespaart dus automatisch ook een heleboel geld wanneer je vanaf het begin al kiest voor een matras met een losse tijk. Hierdoor hoef je geen extra kosten te maken voor een professionele schoonmaker. Deze kosten kun je dus gemakkelijk en snel besparen bij het kopen van een matras.

Kijk altijd naar de garantie voordat je het matras koopt

Het is enorm belangrijk om van tevoren altijd goed te kijken naar de garantie van jouw matras. Weet je niet helemaal zeker hoe het met jouw garantie zit? Zorg er voor dat je voor de aanschaf van je matras goed laat informeren door medewerkers van de beddenzaak. Hopelijk heb je de garantie sowieso nooit nodig, maar toch kan het soms voorkomen dat je een matras moet repareren of vervangen. Vaak heb je namelijk recht op zo’n 15 tot 20 jaar aan garantie. Houd daarbij wel rekening met de aflopende garantie. De vergoeding loopt namelijk door de jaren heen sterk terug. Houd in ieder geval dus goed in de gaten hoe de garantie van jouw matras precies in elkaar zit voordat je je matras koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WonenWonen